blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

21 března 2013

Mých 30 dní s Jillian Michaels aneb 30 Day Shred

Na konci zkouškového jsem si řekla, že je potřeba se sebou začít něco dělat. Nejhorší kombinace totiž je, když člověk sedí celé zkouškové na zadku, pak sedí pro změnu na zadku ve škole i práci a ještě k tomu miluje sladké, hlavně čokoládu a vymlouvá se, že na pohyb nemá čas. Tenhle způsob života se pak velice brzo začne projevovat, asi nemusím dodávat, jak...

Moje činy byly naštěstí rychlejší než slova a než jsem se nadála, měla jsem to nejznámější cvičební video 30 Day Shred od Jillian Michaels v počítači. Zajímá vás, jak to dopadlo a jestli to celé funguje? Čtěte dál...

(zdroj)

Co že to vlastně ten 30 Day Shred je?

Pochybuju, že by se našel někdo, kdo o tomhle cvičení ještě nikdy neslyšel, ale náhoda je blbec, takže pro začátek přece jenom začneme malým shrnutím. Jedná se o 30 denní cvičební program, který má za cíl jediné - při samotném cvičení zapojit co nejvíce svalů a spálit tak maximum kalorií za minimální čas. Zní to ideálně, že? Celý cvičební program je potom rozdělen na 3 levely, přičemž každých 10 dní cvičíte jeden z nich.
Každé cvičení začíná krátkým zahřátím, po kterém následují 3 šestiminutová kola založená na funkčním systému cvičení 3-2-1. Co to znamená? Žádná věda to není, celý fígl je v tom, že každé kolo zahrnuje 3 minuty posilování, 2 minuty kardia a 1 minutu posilování břicha. Na závěr celého 20 minutového cvičení je pak zařazeno ještě protažení.
Jelikož každé cvičení trvá jenom 20 minut, není čas na žádné ulejvání. Garantuju vám, že za celou dobu se prakticky nezastavíte, protože program je založen na rychlém střídáním cviků. Jak jinak taky dosáhnout onoho maxima spálených kalorií za minimální čas, že?

(zdroj)

Pro koho je 30 Day Shred určen? 

Jillian říká, že cvičení je koncipováno pro každého, což je sice pravda, ale upřímně, pokud jste fyzicky zdatnější, obávám se, že to pro vás bude nuda. Pokud jste ale začátečníci nebo stejný případ jako já, cvičením se chcete dostat zpět do ztracené formy, bude pro vás tohle cvičení ideální.
Celým cvičením vás provází samotná Jillian Michaels, která na vás bude celou dobu pořvávat, bude vás motivovat a vysvětlí vám i nejčastější chyby při cvičení, kterých byste se měly vyvarovat. Za ní potom můžete pozorovat 2 cvičenky. Anitu, která je začátečnici a cvičí "lehčí" verze a Nataly, která cvičí tu náročnější verzi pro pokročilé. Závisí jen a pouze na vás, jak se cítíte a podle které z nich budete cvičit. 

Jednotlivé levely...

Logicky platí, že čím pokročilejší level, tím větší náročnost. Ale můžu vám garantovat, že výsledky jsou viditelné už po prvních pár dnech. Den za dnem, level od levelu se lepšíte a máte ze sebe radost!
Level 1 je makačka. Chvilku totiž trvá, než si tělo zvykne za ten zápřah a na tu pravidelnou dávku pohybu. Prvních pár dnů vás bude všechno pekelně bolet. Pamatuju si, jak jsem první dva dny nemohla pomalu ani zvednout ruce. Po pár dnech se to ale ustálí a vy uvidíte první výsledky.
Level 2 je rozhodně náročnější, to jo. Všude jsem četla, že je nejtěžší., že je to peklo na zemi a podle toho taky vypadaly moje očekávání a psychická příprava. Musím vás ale zklamat (nebo potěšit?), protože zas až takový maso, jaký jsem čekala, to nebylo. Pohodička jako level 1 to není, vo tom žádná, ale zvládnout se to dá v pohodě! Takže žádnej strach ani obavy! ;)
Level 3 bavil snad ze všech nejvíc, i když mi přišel mnohem náročnější, než jsem čekala. Skladba cviků mi vyhovovala a cvičení mi díky tomu rychle ubíhalo. Poslední den mi přišlo až skoro líto, že už to celé skončilo. A představa, že už se s Jillian nebudeme vídat, mi přišla děsná.
Docvičily jste 30 Day Shred? V tom případě Jillian doporučuje pokračovat s jejím cvičebním programem 6 Week Six-Pack. Záleží však na vašich osobních preferencích a na tom, jaké partie máte v úmyslu vylepšit. Já se přiznám, že v hledáčku mám spíš Killer Buns & Thighs, se kterým plánuju tento týden začít.

(zdroj)

Funguje to?

Na to vemte jed. Jak jsem psala už na začátku, výsledky jsem pociťovala už po prvních pár dnech cvičení. Nejdřív jsem posun zpozorovala asi na rukách, které během krátké doby poměrně dost zesílily. Pak se začalo rýsovat břicho, zlepšila se mi celkově fyzička a zpevnila se mi postava. A to nemluvím o záplavě endorfinů, které vám zajistí dobrou náladu po každém cvičení a o dobrém pocitu, který ze sebe s každým zlepšením máte. Je to makačka, ale rozhodně to za to stojí!

Co je důležité si uvědomit!

Cvičení začínáte z vlastní vůle, pravděpodobně proto, že samy toužíte po tom, něco změnit. Ať už je ale vaše motivace jakákoliv, rozhodně nemá smysl při cvičení podvádět nebo si ho zbytečně zlehčovat. Podvádíte totiž jenom samy sebe, na to nezapomínejte.
Video berte jako prostředek, který vám pomůže k dosažení vašeho cíle - lepší postavy, zlepšení fyzičky... To, jestli cíle dosáhnete, už závisí čistě jenom na vaší vůli, odhodlání a píli.

Pár tipů na závěr!

  • To, že neumíte anglicky, není výmluva, proč s cvičením nezačít! Cvičení je sice v angličtině, ale pokud anglicky neumíte, žádný strach, o nic nepřijdete a všechno z videa okoukáte. 
  • Nemáte činky? Potřebovat je sice budete, ale to taky není výmluva! Buďte kreativní a najděte si doma něco, čím je nahradíte, stačí se rozhlédnout kolem sebe ;)
  • Necvičte bez bot! Workouty jsou plné hopsání a skákání, což je poměrně velký záhul jak pro chodidla, tak i pro kolena a boty nohám jedině tak ulehčí.
  • Nechce se vám cvičit? Přinuťte se! Pokud máte čas, snažte se nevynechávat a cvičte pravidelně, jinak cvičení ztrácí svůj smysl.
  • Nenechávejte cvičení až na večer. Cvičit je totiž nejlepší ráno, nastartuje to skvěle váš metabolismus a mozek bude lépe pracovat, ale hlavně se vaše tělo zaplaví endorfiny a vy tak budete mít hned lepší den.
  • Chcete vidět výsledky? Přizpůsobte cvičení i stravování, je to druhá polovina úspěchu. Občas jenom cvičení nestačí.

Pokud jste se odhodlaly začít, držím vám pěsti! 30 Day Shred si můžete stáhnout na ulož.to, najdete ho tady.

Cvičíte s Jillian? Cvičíte / cvičily jste 30 Day Shred?
Necvičíte 30 Day Shred? Jaký cvičební program je váš nej?

(zdroj)

53 komentářů:

  1. Já pořád čekám na jaro (nejen astronomické), že konečně vyrazím do ulic, ale tohle vypadá vážně dobře, tak že bych už se sebou začala konečně něco dělat? :D Asi do toho pùjdu, i když nezaručuju, že to přežiju :-)

    PS: Zvu tě na svou první Giveaway: m.u.a., NARS, MUFE, Nails inc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem to přežila já, tak to přežije každej... :D

      Vymazat
  2. Já jsem tohle cvičila už dvakrát a vždy jsem výrazně přibrala a ztloustla, takže bych do toho už nešla. Není to pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to spis bude jidlem...navic kdyz cvicit tak nejdriv priberes ty svaly, cos vůbec nepouzivala :)

      Vymazat
    2. Každému vyhovuje jiná forma cvičení... Ale jak píše anonym, tak já nabrala tak maximálně svalovou hmotu... a to jsem se v jídle nijak extra nedržela...

      Vymazat
    3. Tak to si na to asi max jen koukala a jedla u toho...protože tloustnout u toho snad ani nejde,,,,

      Vymazat
    4. Tak to si na to asi max jen koukala a jedla u toho...protože tloustnout u toho snad ani nejde,,,,

      Vymazat
  3. se tedy přiznám, že jsem podlehla a odcvičila. můj problém je následující, nemám pocit, že potřebuji zhubnout, takže se svou váhou jsem spokojená, jediné, co chci, je zpevnit bříško. z toho plyne taky to, že se odmítám omezovat v jídle. jako fajn, asi si tedy tu čokoládu nesním celou naráz, ale jinak dávám přednost tomu se dobře a hodně !!! najíst. takže na mě tenhle cvičební program neměl vůbec žádné výsledky. možná měl, stehna mám určitě pevnější, asi i zadek, bříško menší, ale jinak tedy žádný zázrak. mnohem lepší mi přijde 6week6pack hlavně první level... pokaždé když se donutím to fakt poctivě odcvičit, tak mi přijde, že vidím svoje břišní svaly ještě dva dny po tom. což je zvláštní, protože jako největší makačka do jillian se mi zdá ripped30 hlavně level 3 a 4... ale nejvíc na mě prostě funguje ten 6week6pack.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nechtěla nijak výrazně hubnout, spíš jen zpevnit a nastolit si nějakej pevnej řád a pravidelnej pohyb, páč pořád jen sedím a to není dobře...
      Dneska jsem začala s Killer Buns & Thighs a level 1 je oproti 30 Day Shredu naprostá pohodička, ale je to zase zaměřený jenom na zadek a stehna, tak uvidíme, jak dlouho mě to bude bavit :) A až odcvičím, tak teda asi vyzkouším ted 6 Week Six-Pack, když píšeš, že je dobrej! :)

      Vymazat
    2. 6week6pack je super. i když už to teď spíš kombinuji, na co mám náladu. ale tenhle určitě doporučuji na břicho, po tom levelu jedna ho fakt cítím a taky vidím... že jo, to funguje. a zase na nohy a stehna to nic moc nedělá.

      hmmm ale asi si jdu stáhnout taky killer buns and thighs, když je to tedy pohodička... tak to bych občas mohla dát jen tak pro odlehčení!

      Vymazat
  4. S Jillian cvičím, Shred mám pár dnů za sebou a ty její sestavy mě chytly tak, že pokračuju Body Revolution. Taky jsem ji začala cvičit skoro s nulovou fyzičkou, nejhorší pro mě byly cviky na ruce, ty jsem hodně dlouho nezvládala. Nejvíc náročná mi přišla druhá část, jak se tam pořád poskakovalo, to mi dalo hodně zabrat. A ta třetí část mě taky bavila nejvíc - už jsem byla docela posílená, takže jsem při tom cvičení úplně neumírala a mohla jsem si ho i docela užít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky ty její sestavy moc bavěj, takže pokračování s Jill byla jasná volba :) S těma cvikama na ruce souhlasím, taky jsem to dlouho nedávala. Když jsem začínala, neudělala jsem pořádně ani jeden klasickej klik, teď už jich zvládnu v klídku několik... :)

      Vymazat
  5. Vážně to doporučuješ pro začátečníky? Já podle Jillien cosi taky cvičila a na druhý den jsem se nemohla pohnout. Dávala jsem se do kupy týden a začala raději s pilates. Přijde mi, že pro začátečníky tohle naopak vůbec není, ale možná, že jen já něco dělala špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a nemohlo to být třeba tím, že tvé tělo nebylo zvyklé? z Jilliných programů je právě 30 Day Shred (daly by se říct) nejlehčí.

      Vymazat
    2. Cvičení podle Anity podle mě v klídku zvládne i začátečník, důležitý je to nepřehánět a tělo zbytečně nepřepínat.
      Já osobně jsem nebyla na začátku nijak extra ve formě a zvládla jsem to levou zadní, cvičila jsem celou dobu podle Nataly.

      Vymazat
    3. Já si tedy taky myslím, že podle Anity se to odcvičit dá úplně v pohodě :) Sama jsem začala cvičit před čtyřmi dny s nulovou kondičkou a zvládám to i s Nataly :) Možná to chce jen zatnout zuby a vydržet :)

      Vymazat
  6. Ráda bych si zacvičila Jillian nebo cokoliv jiného hopsacího doma, ale zjistila jsem, že jaksi v současném bytě máme špatné podlahy, takže sousedi jako pod náma tak i vedle nás to dosti slyší...a tak třeba cvičení v šest ráno a ani v sedm večer u mě doma nepřichází v úvahu...
    Proto chodím cvičit do fitka...hodně jsem si oblíbila BOSU, bodystyling a včera jsme zkoušela TRX.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těma podlahama v bytech je to špatné... taky si nemůžu dovolit cvičit brzo ráno nebo pozdě večer, páč sousedi by z toho asi moc velkou radost neměli... ale přes den v pohodě.
      Mně osobně moc fitka ani kolektivní cvičení moc nevyhovuje, takže díky bohu za Jillian :D

      Vymazat
  7. taky mám jilan odcvičenou, článek se mi líbí, ale nesouhlasím s jednou věcí, a to je cvičení ráno. myslím, že není třeba to tak striktně radit, jakože cvičení ráno nejvíc nejvíc pomáhá. myslím, že je to dost individuální.
    jinak cvičení pro začínající to je, jenom bych asi trochu rozšířila závěrečné protahování, protože to vážně nestačí. taky jsem nemohla první den dva chodit a pak se svaly rozhybaly a šlo to, takže neházet flintu do žita:-))
    melanie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda, cvičení ráno je hloupost a říkaj to i odborníci

      Vymazat
    2. Cvičení ráno byl jen tip, neříkám, že je to dogma, kterým se musí každý bezpodmínečně řídit. Ať si každý cvičí, jak mu to vyhovuje. Je to individuální, přesně jak píšeš :)
      Mně osobně to vyhovuje právě ráno nebo dopoledne, už jen z těch důvodů, jak píšu a taky potom proto, že když si odcvičím už ráno, nemusím během dne přemýšlet a hnát se domů, abych si stihla dneska zacvičit.
      Jinak co se týče těch odborníků, tak názory se bohužel různí :)

      Vymazat
  8. Cvicila som aj to prve 30 days aj toto, ale teda, radsej si zamakam v posilke 2-3 krat do tyzdna :) ALe je to dobre pre niekoho, kto nema cas :) Okolo 1-2 cm mi zmizli takmer vsade :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, souhlas... já na posilku čas rozhodně nemám, právě proto jsem začala s Jill a jsem ve finále moc spokojená :)

      Vymazat
  9. Čokoládo, moc děkuju za článek. Už stahuju video :-) Jsem gaučový povaleč, tak jsem na sebe zvědavá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se článek líbí a že jsem tě inspirovala :) Tak mi pak dej určo vědět, jak se ti s Jill cvičí! .)

      Vymazat
  10. Nedávno jsem docvičila a měla jsem ze sebe opravdu radost, pak jsem bohužel onemocněla a teď se mi nechce vůbec nic dělat :D. Ale až se vzpamatuju, doufám, že už zítra konečně :D chci začít Ripped in 30 :).

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem za půlkou a beru to jako vítězství mé vůle, kterou jsem si pocvičila asi nejlíp :-) Začátek byl nepříjemný, cca pět dní jsem nemohla natáhnout nohy a chodila jak robot. Kousla jsem to a pak to zmizlo. U prvního levelu jsem si přidala pár dní navíc za ty počáteční, kdy mi prostě nešlo všechno cvičit tak jak jsem si představovala, hodlám nastavit i ten druhý, protože cviky na ruce hned nedávám. Jsem ráda, že jsem do toho šla, protože do fitka by mě nikdo nedostal. Mé postřehy: kila neubývají výrazně, změny jsou spíš na pohled a rýsuje se víc tvar postavy, hopsání je nakonec pro mě to nejjednodušší. Vyplatilo se mi cvičení navečer, když už jsem opravdu nemohla, představila jsem si, co mě všechno za den naštvalo a hnedka to šlo líp :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou vůlí souhlasím... ne vždycky se člověku chce a už jenom donutit se, stojí taky dost sil... Ale ten pocit po tom, co si to člověk odcvičí, stojí jednoznačně za to :)
      A se změnama souhlasím, taky jsem to tak měla :)

      Vymazat
  12. článok som síce nečítala, pretože som si o 30DS prečítala milion článkov pred mojim cvičením aj po a som rada, že som s tým začala, pretože som prišla Jillian na chuť a objavila aj iné jej skvelé workouty a celkovo som sa dala na pohyb:)
    nati♥

    OdpovědětVymazat
  13. I really like Jillian! <3
    I like your blog, so maybe we could follow each other? <3

    xoxo
    Sylwia
    ______________________________________________________
    i-am-sylawia.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj ... prosím tě když si to chci stáhnout tak mi to ukazuje, že obsah je smázán ... neznáš nějaký jiný odkaz? :) Děkuju

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj ... prosím tě když si to chci stáhnout tak mi to ukazuje, že obsah je smázán ... neznáš nějaký jiný odkaz? :) Děkuju

    OdpovědětVymazat
  16. Myslím, že se do cvičení konečně také dám a tvým článkem se budu inspirovat, přeci jen během maturitního učení mi nějaké to kilo na váze také povyskočilo :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Jillian je skvělá, a kdo hledá další inspiraci, ať mrkne na Zuzku Light na youtube... Ale ta je spíš pro pokročilejší :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Už sa k cvičeniu dokopávam dlho a nie a nie sa k tomu dostať. Tvoj článok o tom, že to vážne funguje ma ale veľmi motivuje. Už skutočne so sebou musím niečo robiť, pretože môj problém nie je len to, že nemám pevné bruško, ale sú to hlavne kilá navyše. V počítači mám stiahnutých asi 15 videí s cvičením, dlhšie aj kratšie, ale lenivosť je sviňa. V škole som sa prihlásila na telesnú výchovu - body work, takže každú stredu večer si hodinku a pol zacvičím, ale to je málo. Pustím sa do cvičenia aj doma a na internát si vezmem činky. Inak presne ako píšeš, ak nie sú poruke činky, dá sa použiť všeličo iné, napr. PET fľaša naplnená vodou. :) Veľmi ti ďakujem za tento článok, nakopla si ma a dúfam, že sa tých mojich faldíkov konečne zbavím a budem opäť šťastná a budem môcť zmeniť aj môj šatník za niečo elegantnejšie než sú voľné tričká a mikiny. Veľká ti vďaka :-* :)

    OdpovědětVymazat
  19. OO!!Great programm!!! Effective!Would you like to follow each other? Just let me know in my blog. xoxo
    http://www.elationofcreation.com/

    OdpovědětVymazat
  20. Jill je nejlepší !! Nejefektivnější a nejrychlejší působení.

    OdpovědětVymazat
  21. A to se musí cvičit ve stejný čas ??

    OdpovědětVymazat
  22. Zdravím všechny,tak jsem taky podlehla a začala cvičit s Jill. Do ted jsem delala jen tanečky,lehká kardia,box,vše bez zátěže. K Jill jsem si koupila i malé činky. Po dvaceti dnech kilo nahoře,cm stejné,možná o 1-2 min. Opticky to nejsem schopná posoudit,jsem furt vázána na čísla na váze! Máte někdo podobné zkušenosti? S jídlem to nijak nepřeháním.dík

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj. Chci se jen zeptat, jestli si myslíte, že tohle cvičení je vhodné i pro hubené. Já rozhodně nepotřebuju hubnout na váze (spíš opak), ale potřebuju se hýbat, získat fyzičku a hlavně mít trochu svaly, které opravdu opravdu nemám. Tohle cvičení mě baví, mám za sebou teprve 1. den a málem jsem u toho umřela :D Ale mám strach, abych nezačala nějak moc hubnout (i když u mě snad ani není co hubnout :D) Opravdu budu ráda za radu. Díky moc :) Kája

    OdpovědětVymazat
  24. Zkuste to i vy. Zhubněte a budte fit. http://www.xjidelnicek.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj,
    chystám se začít cvičit s Jill. Akorát jsem se chtěla zeptat, jestli je to dobré na hubnutí. Většina z Vás píše, že potřebovali posílit svaly (což já potřebuju taky), ale zároveň potřebuji i zhubnout (nemyslím na kila, ale na objemu). Co byste spíš řekli - je to na posílení svalů, nebo špíš na úbytek tukové vrstvy? :)

    OdpovědětVymazat
  26. to cvičení mám fakt ráda, jen mám problém u toho vydržet:// hold ta vůle...

    http://typicalgirllondon.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, myslíte, že se hodně zmenší učinek cvičení pokud cvičím v sudé dny a v liché dny běhám a na závěr si dám posilovací cviky? :) díky

    OdpovědětVymazat
  28. právě to cvičím, skoro končím level 2 a jsem spokojená, zatím se výsledky ukázaly, jestli chcete mrknout, psala jsem článek na blogu "15 dní s Jillian - mé výsledky" :) všem hodně štěstí a vytrvání ve cvičení :))

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  29. Je pro mě cvičení vhodné přesto, že nepotřebuji zhubnout? Chci začít cvičit, abch se dostala zpět do kondice a nabrala svaly.

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, já teprve s Jillian začínám ale musím říct že to velmi dobře zabírá :) cvičila jsem první den a byla jsem teda pořádně udýchaná ale na druhý den skoro nic moje fyzička se o hodně zlepšuje a to mě těší :) chtěla jsem se zeptat jestli po prvním levelu uvidím aspoň menší změny? :) například mého břicha? :) předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, cvičím podruhé protože poprvé jsem to vzdala a to z toho důvodu , že jsem si úplně na několik týdnů odrovnala kolena (nejsem totiž nejmladší víte :) čtyřicítka na krku). Bylo to ale tím že jsem nepoužívala boty a cvičila naboso, takže bacha na to je to důležitý. Jinak cvičení je podle mě dobrý, nakonec si přidám cvičení na břicho třeba od Olgy šípkové nebo Hanky Kynychové.

    OdpovědětVymazat
  32. hermesreplica bags neverfull replica hermes z8i90q9y09 best replica bags online 2018 you can look here j8e27g0z44 louis vuitton replica 7a replica bags philippines q3b63x5v01 7a replica bags wholesale fake gucci d9q67c3v98 replica bags blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...