blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

18 února 2013

Micelární voda Calming Micellar Cleansing Water - Blanchette B

Abych se přiznala, tak zprvu jsem měla trošku strach a obavy. Přece jenom micelárka za necelých 30 Kaček, to přece nemůže být jen tak. Ale znáte to, zvědavost mi nakonec nedala, zvlášť po tolika kladných recenzích a já po další nadšené na nic nečekala a běžela pro ni do Kauflandu.

A o čem že je to vlastně řeč? O micelární vodě Calming Micellar Cleansing Water od Blanchette B, kterou seženete snad ve všech Kauflandech za neuvěřitelnou cenu 27 Korun za 200 ml.


Úvodem se hodí říct, že micelárka je určena pro všechny typy pleti, je hypoalergenní, dermatologicky testovaná a obsahuje kyselinou hyaluronovou, která je známá svými blahodárnými účinky na pleť. Nejenom, že má regenerační a zklidňující účinky, ale zároveň pleť i hydratuje, působí na vrásky, ovlivňuje hojení ran, brání vzniku jizev a koriguje problémové projevy pleti.
Voda je v bytelné plastové lahvičce, která je průhledná, takže jasně vidíte, kolik produktu vám ještě zbývá. Co se mi ale moc nezamlouvá, je hrdlo lahvičky a s ním související způsob dávkování. Otvor, kterým voda vytéká, je po odklopení víčka v prohlubni, což je poměrně nepraktické, protože tím pádem se voda blbě dávkuje na vatový tampon a navíc z otvoru vytéká o dost víc produktu, než je třeba.
Abych se přiznala, tak tuhle micelárku používám hlavně na dočištění po odličovacích ubrouscích, ale i sama o sobě odličuje dobře, až překvapivě. Poradí si bez problému s většinou líčidel, je vhodná i k odličování očí. Pleť je po použití hezky čistá, jemná a svěží. Není vůbec ulepená, vysušená ani podrážděná. Jediné, co bych vodě vytkla, je její parfemace, která mě prostě za srdce nechytla a je mi dokonce až protivná. Nevím, jestli to měl být pokus o nějaký svěží odér, ale bohužel se jim moc nepovedl.

Závěrem: Až na detail s dávkováním a parfemaci bych vám tuhle micelárku s klidným svědomím doporučila. Troufám si totiž tvrdit, že za ty prachy snad už ani nic lepšího neseženete...

Máte s touhle micelárkou nějaké zkušenosti?
Zkoušely jste ještě něco od značky Blanchette B?


37 komentářů:

  1. mmm vyskúšala by som ;))


    je u mňa GiveAway alias pozvánka ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Hned jak se dostanu do Kauflandu kupuju:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ji koupenou taky, odličuje za ty peníze vážně hezky! Jen se bojím toho složení, jak myslíš, že na tom je oproti jiným micelárkám? Já se v tom totiž nevyznám...jde mně hlavně o to, aby neucpávala póry, mám totiž problém s černýma tčkama na nose:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné, co bych jí vytkla, že obsahuje konzervanty - parabeny, jinak by mělo být složení v pořádku, Pokud nemáš citlivou pleť, mělo by to být ok :) Snad nevadí, že jsem si dovolila odpovědět :)

      Vymazat
    2. určitě ne, děkuju za odpověď:-) Tak snad to bude OK, zatím mi vyhovuje, jediné, čeho jsem se bála, aby mi těch černých teček po delším používání ještě nepřibylo..

      Vymazat
    3. Já se moc ve složení nevyznám, ale jak píše darig, jedinej problém bych viděla v parabenech, které prý ucpávají póry.
      Každopádně si myslím, že za vyzkoušení nic nedáš, je to pár korunová investice :)

      Vymazat
  4. mi tam strašně vadí ty parabeny... když už se to pak nesmývá, tak proto bych si ji nekoupila. ale jinak efekt super, zkoušela jsem u kamarádky a odlíčila perfektně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s nima problém nemám, ale vypozorovala jsem, že stejně radši mnohdy sáhnu po Biodermě, ač tahle kauflanďácká micelárka špatná není a žádné problémy po ní nemám.

      Vymazat
  5. Já jsem se po téhle micelárce osypala, ale je pravda, že jsem na ni četla několik kladných recenzí, holt každému sedne něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to je pech. Tak to asi moc hypoalergenní nebude, jak se píše na obale :(

      Vymazat
  6. Mám ji doma, protože mi ji dala ségra, která se po ní dost nehezky osypala, takže hopoalergenní to asi fakt nebude. Mně to sice neublížilo, je pravda, že odlíčit dokáže, ale hrozně mě po ní pne obličej a mám ho takový nepříjemně ulepený. pro mě je to spíš taková nouzovka, ale jinak si raději připlatím za něco pořádnějšího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další osypaná, tak to asi nebude náhoda :( Já s touhle micelárkou teda nemám jedinej problém, asi mám v tomhle směru odolnou pleť.
      Já si taky radši připlatím, třeba za Biodermu, ale říkala jsem si, že za 30 Kaček to vyzkoušet prostě musím :)

      Vymazat
    2. Já si přijdu víc ulepená zrovna po té Biodermě, takže si připlácet nehodlám :)))

      Vymazat
    3. Každému holt sedne něco jiného... Ale aspoň máš výhodu, že ušetříš :)

      Vymazat
  7. Já jsem tuhle kosmetiku zatím nezkoušela, ale micelárka vypadá moc zajímavě:)

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem zvyklá na klasickou růžovou Biodermu. Změně se nebráním, jediné, co by mohl být problém, jestli nedráždí oči. Začínám je mít čím dál tím citlivější. Ale za tu cenu, proč by to člověk nezkusil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky používám růžovou Biodermu :) Sama mám poměrně citlivé oči a mě teda tahle micelárka nedráždí, ale co nepálí mě, nemusí nepálit i tebe, že jo :(

      Vymazat
  9. Zkoušela jsem ji, za tu cenu je super a myslím, že pro období hlubokých kapes je to dobrá alternativa Biodermy :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak za mne urcite jo, mam uz druhe baleni a moc mi vyhovuje, odlicuju s ni i oci a uplne bez problemu. Nejakemu problemu s vickem a davkovanim jsem si popravde vubec nevsimla :) Za sebe muzu doporucit i dvoufazovy odlicovac oci od stejne znacky (pro ty, kterym nevadi olejova baze odlicovacu)-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, já tyhle dvoufázové odličovače sice moc nemusím, protože mi vadí ten mastnej film, kterej zanechávají, ale občas ho holt použít musím.
      Já mám ještě ozkoušené od této značky odličovací ubrousky, ty jsou taky celkem fajn :)

      Vymazat
    2. Toho doufázového odličovače jsem si nikdy nevšimla, musím prozkoumat. Já používám ještě mléko stejné řady, taky je moc příjemné :)

      Vymazat
    3. Super, díky za tip, určitě se po něm mrknu :)

      Vymazat
  11. já nikde žádnej kaufland po ruce nemám (v životě jsem tam byla myslím tak max. dvakrát), ale kdyby jo, tak bych ji testla

    OdpovědětVymazat
  12. Zkoušela jsem ji pár měsíců a dojmy mám smíšené, ze začátku příjemně překvapila - odlíčí dobře a nedráždí, což je pro mě hlavní, ale pak se mně docela zhoršila pleť, nevím, jestli za to mohla micerálka, ale radši jsem ji nechala na chalupě jen jako nouzovku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct, tyhle věci se bohužel težko posuzujou, ale vliv na to určitě mít mohla...

      Vymazat
  13. Taky jsem jí už zkoušela a po pravdě řečeno jsem z ní úplně nadšená nebyla. Po použití jsem celkem zrudla a ani oči mi neodlíčila úplně dokonale - po ránu jsem měla pod očima kruhy z nedostatečného odlíčení očí. Jinak mě ale nepálila ani mi nezhoršila stav pleti, ale i tak si jí už znovu nejspíš nekoupím. Navíc - šíleně rychle jsem ji spotřebovala, na tamponek mi toho vždy vyteklo tolik, že byla snad za 14 dní úplně pryč!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to vadí, jak rychle vytéká, ale co už... za ty prachy... :) Jinak koukám, že se tu najde i dost lidí, kterým nesedla, což je dobré vědět.

      Vymazat
  14. četla jsem o ní už hodněkrát...někdy jí chci taky zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, určitě za to stojí! Pokud máš ale hodně citlivou pleť, tak bych to možná ještě promyslela, protože pár slečnám úplně nesedla (viz komentáře výše).

      Vymazat
  15. Mám ju doma a vážne stojí za to ju aspoň vyskúšať.

    OdpovědětVymazat
  16. Objevila jsem ji už před pár lety a mám ji na koleji, abych s sebou furt netahala sem a tam odličovátka. A já jsem spokojená. Skvěle odličuje, nevysušuje a mně voní :) Mám ráda i odličovací mléko ze stejné řady. To sice odličuje už trochu hůř, ale čistí dobře :) Používám ho hlavně ráno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já ji znám poměrně krátkou dobu, se divím, že jsem na ni nenarazila dřív :( Po tom mléku se mrknu, i když je teda používám jen občas. Děkuji :)

      Vymazat
  17. Já ji používala dlouho, občas mě po ní poštipovala pleť, což by asi neměla, ale tak sem tam se s ní odlíčím ... ale rozhodně dávám přednost spíše Jarischovu roztoku před tímto, trošku to irituje mou citlivou pleť, a to by micelárka dělat neměla, spíše naopak, ne?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...