blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

15 ledna 2013

Příjemný večer s Wellou aneb představení novinek a workshop s Tiborem Němcem

Ve čtvrtek jsem měla možnost se díky PR zastoupení společnosti Wella spolu s dalšímu beauty a fashion blogerkami zúčastnit akce v salonu téže značky Thámově ulici v Praze a dozvědět se tak, mimo jiné, o novinkách v oblasti vlasové péče a přiučit se i pár trikům díky workshopu, který probíhal za účasti profesionálních kadeřníků a Tibora Němce především.

foto: Wella

Nejprve nás čekala prezentace, při které nás zástupce společnosti Procter&Gamble seznámil s hlavními inovacemi a novinkovými výrobky od Welly, poté se ke slovu a činu dostal i známý kadeřník Tibor Němec, který nás seznámil s několika tipy a triky, z nichž některé předváděl přímo na odvážné Lucy.





A teď ty tipy a triky od samotného Tibora Němce a profi kadeřnice:


1. Pokud si lakujete vlasy, je nutné lak nanášet ze správné vzdálenosti, aby se vám místo zafixovaného účesu na hlavě nevytvořil slepenec. Onu správnou vzdálenost poznáte velice jednoduše a to tak (za předpokladu, že máte upaženo), že úhel, který vám vznikne mezi paží a předloktím, bude tupý.

2. Barvíte-li si odrosty, nanášejte barvu opravdu jenom ke kořínkům. Pouze na posledních pár minut, barvu u kořínků zpěňte a protáhněte ji i do délek. K jejich lehkému protónování to stačí, vlasy potom budou působit přirozeněji a díky tomu, že na nich nebude další nános barvy, se budou i krásně lesknout.

3. Ležérní vlny jsou a budou in, takže pokud nejste šťastnými majitelkami vlnitých vlasů a k vlnám si dopomáháte, ať už kulmou nebo žehličkou, je dobré vlasy ihned po natočení ještě za tepla namotat "do prstýnku" na dva až tři prsty (v závislosti na tom, jaké chcete vlny) a na chvilku, než vychladnou, je připevnit sponkou k hlavě. Vlasy si tak déle udrží požadovaný tvar. Pokud toužíte po objemu, je dobré vlasy před natočením těsně u hlavy ještě zlehka natupírovat (dvěma až třemi tahy). Pramen by vám měl na hlavě stát, ale pamatujte, že s tupírováním se to nemá přehánět.
Vzniklé vlny nečešte hřebenem, ale pouze jemně pročísněte prsty.

4. Pokud vlníte vlasy, tak před použitím žehličky nebo kulmy je dobré vlasy zlehka nalakovat. Lak na vlasech vytvoří ochranu a vlasy se tak nespálí. Co se týče té správné teploty žehličky, u těch domácích, neprofesionálních, žehliček, se nemusíme bát používat ani tu nejvyšší možnou teplotu. Hlavní je ale pracovat rychle!

5. Nejpřirozenějších vln dosáhnete pomocí žehličky, kónická kulma naopak zase vytváří málo přirozené vlny, které ne každému sednou. Při vlnění je tak dobré mít na paměti, že vlasy by měly obličej "otevírat", takže vlny by měly směrovat směrem od obličeje ven, nikoliv dovnitř.

6. Máte jemné vlasy? Pak zapomeňte na podobné vychytávky, jako jsou různé stylingové pasty či gely a vsaďte radši na obyčejný lak, který jemné vlasy nezatíží a ty si potom udrží objem.

7. A na závěr rada ohledně stylingu. Pokud máte rádi drdoly, je dobré myslet při jejich vytváření na jednoduché pravidlo. Pěšinka by měla být vedena na opačné straně, než je drdol. Fotka s modelkou poradí.

foto: Wella
Po celý večer vládla moc příjemná a přátelská atmosféra, za což bych chtěla nejen ostatním holkám, ale i společnosti Wella moc poděkovat. Jsem navíc moc ráda, že jsem měla tu možnost poznat mnohé mé oblíbené blogerky osobně.
Na závěr celé akce jsme dostaly ještě dárek v podobě nových produktů, abysme si je mohly ozkoušet pěkně v pohodlí domova  a na vlastní kůži... ale o tom zase někdy příště v nějaké té kosmetické recenzi.

Používáte kosmetiku Wella?

18 komentářů:

  1. velmi pekny clanok....stale som bola toho nazoru,ze vlasy by sa pred zehlenim nemali lakovat,pretoze lak obsahuje alkohol a ten sa velmi so zehlickou nemusi...a zaskocila ma aj info,ze s domacimi zehlickami sa odporuca najvyssia teplota....az sa mi tomu nechce verit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Upřímně, nejsem v tomhle oboru znalec, takže jsem jen sepsala, co jsem zaslechla, ale kadeřnice říkala, že u těch domácích žehliček se nemusíme bát, že pokud se pracuje rychle, tak se vlasy ani pod tou nejvyšší teplotou nespálí :)

      Vymazat
  2. Moc pěkně jsi to zpracovala a shrnula :) Taky jsem ráda, že jsem tě poznala ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, jak jsi prosím vytvořila odkazy na fb, formspring atd. v podobě těch velkých puntíků?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napiš mi na sebe kontakt a já ti pošlu odkaz na návod, podle kterého jsem to dělala. Bude to ale asi chvilku trvat, páč ho budu muset znova najít :)

      Vymazat
  4. Muselo to být fajn! :) Mě teda přijde zvláštní rada ohledně vysoké teploty, je fakt že se vlasy asi nespálí, ale myslím že jim to ani moc neprospívá :) obzvlášť když si někdo třeba žehlí vlasy denně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda bylo :) Taky mi to přišlo zvláštní, to souhlasím, ale sama tomu nerozumím, takže to moc hodnotit nechci.

      Vymazat
  5. Před žehlením přestříkat vlasy lakem? :O To bych svým vlasům nikdy neudělala :D Jinak bych tam ale ráda byla, muselo to bejt zajímavý :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já myslím, že jsi to sepsala naprosto vše. Není nic, co bych dodala :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkně zpracované:) Ráda jsem poznala blogerky i osobně a doufám, že brzy bude zase nějaká podobná super akce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Milo. Taky doufám, je to moc fajn, se čas od času sejít :)

      Vymazat
  8. Moc pěkný článek. Určitě to muselo být moc zajímavé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Zajímavé to bylo, rozhodně mě to utvrdilo v tom, že musím s vlasama, co se týče stylingu, konečně začít něco dělat a neodbývat je jen culíkem :)

      Vymazat
  9. Bohužel musím napsat, že barvy Wellaton jsou prostě katastrofa. Dala jsem jim 3x šanci, teď naposledy před 3 dny, takže ten dojem je znovu opět čerstvý. Co je průšvih, tak už aplikační lahvička - v rukavicích sklouzává, musí se vyvinout docela síla na zmáčknutí (ne vršku, ale lahvičky!) aplikace je fakt příšerná.. to už radši klasičkou pumpičku prosím!
    Další fakt je ten, že barva je sice docela intenzivní, ale jak mi výrobce vysvětlí, že po pečlivém umytí vlasů po aplikaci mi místy zůstávají kusy barvy ve vlasech? (btw zdá se mi, že během aplikace jsou vlasy až přesušené, hrozně se cuchají, to se mi s žádnou barvou ještě nestalo..)
    Ještě k tomu umytí - k ,,vyčištění" vlasů, potažmo barvy je potřeba min. 3 umytí i s aplikací balsámu, ptz jen umytí zase vede k šílenému chomáči.
    Vlasy si barvím cca od 15 - štětcem nebo pěnou, takže bych asi měla mít trochu přehled..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je teda nemilé :( Na barvu jsem sama docela zvědavá, protože už jsem na ni četla různé reakce. Dostala jsem jednu na vyzkoušení, takže na ni určitě jednoho krásného dne taky dojde a pak se o své dojmy podělím. I když teď tak trošku váhám, protože na vlasy jsem háklivá a teď nejsou zrovna v nejlepší kondici, takže bych jim nerada nějak uškodila.
      Jsem zvyklá se barvit L'Oréalkama, Wellatonku jsem ještě nikdy neměla, takže doufám, že mi sedne líp jak tobě.

      Vymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...