blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

27 ledna 2013

Moje odlakovací trojka: Regenerační odlakovače Lilien + Isana Odlakovací ubrousky

Najít ten správný odlakovač je podle mě docela věda. Většina z nich totiž buďto děsně smrdí nebo vysušuje nehty, a nebo pro změnu zase neodlakovává pořádně či pro změnu vůbec.

V dnešním článku pro vás budu mít hned tři tipy na ty, podle mě, nejlepší odlakovací přípravky, co jsem kdy zatím vyzkoušela. Konkrétně se jedná o Regenerační odlakovače Lilien a Odlakovací ubrousky na nehty Isana.


Regenerační odlakovač na nehty Lilien Tea tree oil + Aloe vera

Určitě jste četly článek o oblíbencích roku 2012, kde jsem vám představila svůj nejoblíbenější odlakovač na nehty Tea tree oil od Lilien, netrvalo dlouho a já si (na vaše doporučení) pořídila i tu druhou menší verzi s vůní Aloe vera. Protože když je dobrej velkej, to dá rozum, že musí zákonitě bejt dobrej i ten malej! Ale nepředbíhejme...

Jak jsem psala, odlakovače mi vyhovují po všech stránkách. Perfektně a hlavně nenásilně odstraní starý lak z nehtů a přitom jsou hand&nails friendly. Jsou šetrné, ve složení chybí aceton a navíc obsahují zvláčňující oleje a vitamíny, takže nehty ani pokožka v oblasti nehtového lůžka není po použití vysušená. Ale to není všechno, vážení. Tenhle odlakovač totiž ještě k tomu všemu nesmrdí, ale voní! Ten velký, naprosto nečekaně a dokonce i docela věrně, po tea tree oleji. Ten menší naopak zase krásně sladce, výrazněji a možná i příjemněji, ale to je věc vkusu. Ale aloe z něj teda necítím ani náhodou.
Co se týče rozdílů mezi oběma verzemi, žádný jsem, až na tu parfemaci, nezaznamenala. I jejich složení je na chlup stejné, teda až na poslední položku, a sice extrakty, které je odlišují. 

Oba odlakovače jsou k sehnání v brněnských Jasmínech. Velký (200 ml) jsem kupovala za cenu okolo 45 Kaček. Menší lahvičku o obsahu 110 ml seženete i v Kauflandech, za cenu 32 Kaček.



Odlakovací ubrousky na nehty Isana

Odlakovací ubrousky jsou neskutečně praktická věc a to nejenom na cestování. Jejich kouzlu jsem propadla díky Plum a od té doby jsou mým nepostradatelným a věrným pomocníkem. Bytostně totiž nesnáším oprýskaný lak na nehtech. Ale upřímně, která z nás ano?

Samotný ubrousek vlastně ani není ubrousek v pravém slova smyslu, je to totiž široký a poměrně tlustý proužek z jakéhosi savého materiálu o rozměrech cca 9 x 3 cm, který je štědře napuštěný odlakovačem. Ubrousek poměrně výrazně voní, ale ne chemicky po acetonu. Musím se přiznat, že mně úplně tahle parfemace nesedí a navíc "vůně" se na nehtech a rukou drží i po důkladném umytí rukou mýdlem, což se mi taky zrovna moc nelíbí.
A teď k samotným účinkům. Na odlakování klasického laku vám v pohodě vystačí jeden kousek na všech 10 nehtů. Pokud máte top coat se třpytkama, budete jich nejspíš potřebovat víc, protože, jak známo, těmhle lakům se z nehtů moc nechce a moc rády se na nich drží, takže i ubrousek s nima má menší problém.
Ubrousky odstraní lak opravdu poctivě a ačkoliv obsahuí aceton, nehty ani nehtová lůžka po jejich použití nejsou vysušená. Za další plus považuji i fakt, že ubrousky jsou z pevného materiálu a při odlakování se netrhají ani nepouští vlákna.

Ještě dodám, že ubrousky koupíte v Rossmannu za lidovou cenu 30 Korun. V krabičce jich je 10, přičemž každý je balen zvlášť v samostatném pytlíčku.

Čím nejraději odlakováváte vy?
Používáte odlakovací ubrousky? A nebo máte nějaké jiné vychytávky?




42 komentářů:

  1. hmmm tie obrúsky vyzerajú zaujímavo ;)
    nemám svojho favorita zatiaľ :/

    OdpovědětVymazat
  2. Tie odlakovace su najlepsie ake som kedy mala. Kupujem ich pravidelne a ine uz nechcem :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Lilien taky používám a jsem s ním moc spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Tea Tree Lilien jsem nedávno taky koupila a je to zatím můj nejlepší odlakovač. Opravdu voní, pach jiných odlakovačů z něj není vůbec cítit. Sehnala jsem ho v Tescu na Smíchově.

    U mě GIVEAWAY: allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Zelený Lilien mi taky sedl :)

    OdpovědětVymazat
  6. Musím si pořídit konečně ty ubrousky :).

    OdpovědětVymazat
  7. Ty ubrousky mám v plánu už dlouho.. do kabelky, abych občas nemusela schovávat nehty.. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já moc nelakuju, teda krom nohou, tam ano. Ale na ruce se mi líbily i ty houbičkové odlakovače, co se do nich strčil celý prst i s nehtem. Lak šel krásně dolů a o houbičku se setřel. Mělo to akorát tu nevýhodu, že se po pár použitích ta houbička zabarvila a asi to nebylo nic moc hygienické. Měla jsem ho hodně dávno, ale nějak mi zůstal v paměti, že to s ním šlo snad nejsnadněji a zančku si už bohuýel nepamatuju.
    A tento tip vypadá fajn:) Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to pořád prodávají, já ho nedávno koupila v Globusu - akorá mi přišlo, že kdřív vydržel tak nějak dýl, tady jsem odlakovala asi tak 3x a mohla jsem to vyhodit, už pak neodlakovával, spíš barvil

      Vymazat
    2. Taky jsem tu věc kdysi mívala a je fakt, že ta výdrž teda nic moc. Ale pamatuju si, jaká to v tý době bývala vychytávka :D

      Vymazat
  9. Ubrousky mám a jsou opravdu skvělé. Lilien bych ráda vyzkoušela, mám ho na seznamu dlouho, ale zatím jsem ho snad v žádné drogerii u nás neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus se mrknout spíš v těch "tradičnějších" drogériích a nebo do Tesca :)

      Vymazat
  10. Zajímavé tipy :) Nevíš, jestli se dá odlakovač Lilien sehnat i mimo Brno, třeba v nějaké síti drogerií? :) Asi jsem ho zatím nikde neviděla. Určitě by mi ale vyhovoval, protože třeba odlakovač Isana, který teď používám, mi vysušuje nehty i kůži okolo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct :( Ale zkus se mrknout spíš v těch "tradičnějších" drogériích a nebo do Tesca :)

      Vymazat
  11. Ty odlakovače jsem měla oba dva, byly příjemné a jemné, jak píšeš. Jen u toho většího mi nesedí ta parfemace, ale tak je to vždycky u všeho, co má v sobě tea tree olej ;) Ten menší mi naopak voněl. Cena taky super. No, nicméně, občas mi přišly moc slabé - na některé moje laky prostě nestačily - tak od jisté doby kupuju odlakovač Ebelin z DMka, ten je větší bojovník (i s glitrovými laky si poradí), rovněž jemný a pečuje, hezky voní, dobře dostupný za pár korun a navíc s pumpičkou, to je fakt bezva věc. Asi už nechci jiný :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já zas vůni tea tree můžu :) Mně ten odlakovač z Dmka moc nesedl, přišlo mi, že mi hrozně vysušoval nehty :(

      Vymazat
  12. Mám ten větší odlakovač a musím ho taky pochválit je super! :)

    OdpovědětVymazat
  13. tak ty ubrousky vidím prvně a je to teda skvělej nápad! :) taky úplně nenávidím nedokonalý lak na nehtech a jak se nečekaně kousek odprýskne, nejradši bych to šla hned odlakovat všechno - což ale někdy hned nejde, kdo sebou taky tahá odlakovač a tamponky, že jo ... no a tohle by se v takovou chvíli bezvadně hodilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na to koukala, páč vje to parádní vychytávka. To já mám bohužel tendence lak okamžitě začít sloupávat, jakmile se začně aspoň náznakem odlupovat, což pro ty nehty není nejlepší... takže tyhle ubrousky jsou pro mě nutnost.

      Vymazat
  14. Jo jo, Lilien jsou nejlepší odlakovače na trhu. A že jsem jich zkoušela už dost :D Hlavně bez acetonu a nesmrdí, takže mi doma nikdo nenadává :D

    http://anesagill.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už jsem jich vyzkoušela mraky a zatím mi přijdou jako nejlepší :)

      Vymazat
  15. Ty odlakovače se mi líbí, pokud nesmrdí, tak si asi nějaký seženu. :)
    Ubrousky jsou praktická věc. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem měla kdysi odlakovací tamponky od nějaké neznámé značky, které byly naprosto úžasné! Nejen že nesmrděly (naopak voněly po jahodách) a dobře vše odlakovaly, ale navíc ještě byly mastné, takže vysoušení okolí nehtů nehrozilo :) Teď mám nějakej nejlevnější z Rossmanna, ale už mám vyhlídlé další :D a určo mrknu po tom Lilienu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o tamponcích slyším poprvé, budu se po nich muset mrknout, zní to zajímavě :)

      Vymazat
  17. Ha, konečně odlakovače, které nesmrdí! I když netuším, kde je tady u nás seženu :-/ Já používám odlakovací tampónky od ELF a Bel, které právě taky nesmrdí, ale raději bych klasický odlakovač s touto vlastností, protože od těch tampónků jsem vždycky neuvěřitelně opatlaná :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bohužel neporadím. Zkus nějakou tradičnější drogérku a nebo Tesco :)

      Vymazat
    2. Zkusím, díky za radu :-)

      Vymazat
  18. Já nedam dopustit na odlakovač z Yves Rocher.. teď navíc byl v akci asi za 60Kč, normálně stojí dvojnásobek.. měla jsem i ten ze Sephory, ale YR je nejlepší - rychlý a nesmrdí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem vůbec netušila, že v YR mají i odlakovač, to je pro mě novinka. Mrknu po něm, díky za tip! :)

      Vymazat
  19. Ty ubrousky jsou fakt skvělý! Já je doma běžně nepoužívám, ale beru si je s sebou na dovolenou, a to jsou strašně praktické!

    U odlakovačů pořád hledám ten dokonalý. Odstraní tynhle Lilien dobře i hodně tmavé, červené nebo černé laky? Nebo ty třpytkaté?

    Já mám obecně s odlakovači zkušenost tu, že při odlakovávání výrazných laků mám tu barvu všude na kůži kolem nehtů i pod nehty a pořádné odlakování je dost náročné :-(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, poradí si i s červenýma lakama a bez opatlání, vyzkoušeno! Černé bohužel nepoužívám, ale myslím, že je zvládne taky. Se třpatkatýma taky nemá problém, ale chvilku to odlakování trvá, ale to je asi u všech odlakovačů stejné :)

      Vymazat
    2. Díky za odpověď. Až mi dojdou odlakovače, které mám doma, tak skočím pro tento a vyzkouším ho na vlastní nehty!

      Vymazat
  20. Ty odlakovací ubrousky jsou super! Na dovču, na rychlý a "čistý" odlakování super. Ještě je střídám s odlakovacími tampony od Ebelin (z DM), ale ty jsou ještě navíc napuštěné nějakým olejem, po kterém se nevysušuje kůžička, ale zase máte zamaštěné celé ruce. Ale ty jsou ještě účinnější, i na tmavé laky. Balení těch tamponů mám ve stole v práci pořád. Doporučuju oboje.

    OdpovědětVymazat
  21. mne viac vyhovuje tá väčšia verzia Lilienu:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...