blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

20 ledna 2013

Lak na nehty Essie - Tart Deco

V dnešním příspěvku, který je jen tak mimochodem stý, vám přestavím jednu z položek mého wishlistu - lak na nehty od Essie v odstínu Tart Deco, za jehož půjčení bych chtěla moc poděkovat Soničce.


Odstín je už od pohledu sympaťák. Je to jemná decentní krémová pastelová barva. Charakterizovala bych ji jako růžovo-oranžovou, broskvově-korálovou s tendencemi občas jít do neonova (hlavně na umělém světle). Pokud na něj ale dáte top coat, tak se ale změní k nepoznání a zoranžoví, takže na to bacha.
Lakování bylo takové malé peklíčko. Dokonce to došlo tak daleko, že jsem poprvé v životě lak nalakovala jenom na čtyři nehty za účelem vyfocení. Měla jsem sto chutí lakování nechat po první vrstvě, ve které lak dělal díry a holá místa a to i přes to, že jsem se snažila lakovat s minimem tří tahů. Druhá vrstva už byla o poznání lepší, ale aby si lak napravil reputaci a aby se zakrylo to, co napáchal, byly nutné vrstvy tři.
Lak je poměrně tekutý, štěteček úzký a dlouhý, ale neudrží na sobě moc barvy. Nevím proč, ale nepracovalo se mi s ním úplně nejlíp. Přijde mi, že lak se na nehtu dá těžko usměrnit a rád zatéká tam, kam nemá a nanést ho v tenoučké vrstvě je prakticky nemožné. Co se potom týče délky schnutí, je to takový průměr. Už jsem měla laky, které na tom byly daleko lépe, ale také ty, co na tom byly i hůře, takže v tomhle ohledu Essie neurazí, ale ani nenadchne.
Co se ale laku nedá upřít, je jeho festovní výdrž. Vydržel mi na nehtech několik dní (myslím, že 3) bez známek opotřebování, dokonce zvládl velký úklid bez jediného odloupnutí či ošoupání špiček, takže v tomhle ohledu u mě má velké významné plus a trošku si to u mě vylepšil. A abyste si nemyslely, nejsem blázen, co běžně chodí s nalakovanejma jenom čtyřma nehtama, ale jak mám zkouškové a nechodím moc mezi lidi, tak si to jsem ho na těch nehtech prostě nechala, protože na tu barvu se krásně kouká, nemyslíte?

Co na něj říkáte? Líbí se vám?
A schválně, přijde vám spíš do oranžova nebo do růžova? :)








35 komentářů:

  1. Jsem diplomat tudíž je to lososová ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rossova lososová košile to vystihuje :D

      Vymazat
    2. Velice diplomatická odpověď a souhlasím, i tu lososovou tam vidím :D

      Vymazat
  2. Na první fotce v lavičce mi přijde spis do oranžová, na nechtěj už pak do růžová :D ja bych si ho asi nevybrala, ale musím uznat, ze na ehtech vypadá krasne jemně, ciste.. Či jak to jen říct :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je to taková jemňoučká něžná barva... mně se líbí moc a kdyby se nelakoval tak blbě, tak už ho mám dávno objednane :)

      Vymazat
  3. do růžova, protože se mi strašně líbí :) a já oranžovou moc nemusím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, podle toho taky vypadá moje sbírka laků - valná většina je růžová :D

      Vymazat
  4. Jemná, jarní, lososová, víc do růžova:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vlastním ho, ale to lakování je peklo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě dokonce někde četla, že se lakuje bezvadně, tak jsem si říkala, kde sakra dělám chybu... tak je super vědět, že chyba není ve mně, ale v laku :D

      Vymazat
  6. Na té první fotce bych neváhala a řekla, že je do oranžova... na nehtech přitom vypadá krásně do růžova. Takže nevím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky právě nedokážu jednoznačně říct. Jednou mi přijde do oranžova, pak zase do růžova... ale i tak je krásnej :)

      Vymazat
  7. Krásny odtieň, mám kabelku v podobnej farbe a hodil by sa mi k nej tento lak :) To lakovanie by som však asi neprežila :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lakování bylo děs, ale kvůli tomu, abych ladila nehty s kabelkou, bych to i vydržela :D

      Vymazat
  8. prijde mi spis doruzova, ale to lakovani je asi podobny peklo jako tortoise and caicos (nebo jak se to pise:)) od essie. to byl taky umor, vydrzel pak skoro tyden, ale vrstvy jsem dala snad 4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož mně vydrží na nehtech tak dlouho málokterý lak, tak jsem byla velice příjemně překvapená. Koukám, že to lakování bude asi problém většiny Essie laků, takže budu hodně přemýšlet, než si nějaký pořídím :)

      Vymazat
  9. Odstín je to nádherný, ale na to lakování bych asi neměla nervy :)

    OdpovědětVymazat
  10. Odstín mi přijde spíš do růžova:)na nehtech vypadá krásně,ale to lakování:(

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná barva, mám podobný od Rimmelu, ale po essie lacích už dlouho koukam :) A mimochodem, já mám teď příspěvků 98 :)

    OdpovědětVymazat
  12. jé to je krásna svieža farba ;)

    OdpovědětVymazat
  13. No nedokážu to rozhodnout, jestli je to spíš růžová či oranžová... J prostě krásnáááá :))

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tahle barva se mi fakt líbí, mrknu po ní do essie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ti nevadí to lakování, tak do něj běž, protože je fakt krásnej :)

      Vymazat
  15. To mě těší, že jsem se ocitla ve stém příspěvku :D Jinak recenze laku je opět výborná, vystihla jsi všechna jeho negativa. Já mám značku Essie moc ráda, ale jejich pastelové laky, aspoň z té jedné jarní kolekce (Art of Spring?), stojí za h.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář, Soničko :) Tak pokud říkáš, že za h.... stojí jenom tahle kolekce, tak to jim dám teda možná ještě šanci :)

      Vymazat
  16. Libi moc moc moc...nedavno jsem si poridila svuj uplne prvni lak na nehty Essie - odstin ballet slippers, a urcite nezustane dlouho sam. Byla jsem nadsena snadnosti nanaseni i vydrzi, samozrejme krome toho super cute baleni:)

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se taky líbí hrozně moc a se super cute balením souhlasím, lahvička se jim vážně povedla :)

      Vymazat
  17. Tuhle lososovou barvičku zbožnuju! Je vážně báječná a v létě na opálených ručkách vypadá parádně ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...