blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

17 ledna 2013

Dermacol - Výživný mandlový krém na ruce

Krém na ruce je jedna z věcí, které musím mít neustále při sobě, zvlášť teď v zimě, kdy moje, už tak dost suché, ruce trpí. No a podle toho to taky u mě v pokoji vypadá - dva krémy na pracovním stole, další dva  na nočním stolku a nepočítaně jich potom mám rozházených po všemožných kabelkách. Ale jenom jeden ze všech těch krémů používám opravdu pravidelně několikrát denně - Výživný mandlový krém na ruce od Dermacolu.

Krém je k dostání na oficiálních stránkách Dermacolu za cenu 59 Kaček za 100 ml tubu.



Co o něm říká výrobce:
Vysoce výživný krém na ruce s přírodním mandlovým olejem a glycerinem. Ošetřuje a zvláčňuje namáhanou a popraskanou pokožku rukou. Zjemňuje ji a zabraňuje jejímu vysušování. Vytváří na pokožce ochranný film a chrání ji před negativními vnějšími vlivy. Pro všechny typy pokožky, obzvlášť vhodný pro suchou a velmi suchou pokožku.

A co na něj říkám já:
Začneme složením. Krém obsahuje glycerin, který je známý tím, že v pokožce uzamyká vlhkost. Obecně mám glycerinové krémy poměrně ráda, protože ruce po namazání vydrží opravdu dlouho vláčné a hydratované. Mandlový olej je zase jedním z nejcennějších a nejluxusnějších rostlinných olejů, který je vhodný pro všechny typy pokožky, zejména však pro tu suchou. Aktivně proniká do podkoží a pokožce dodává přirozenou hebkost a vláčnost, hydratuje ji, regeneruje, zklidňuje, mírní podráždění a chrání.
Krém ze začátku voní docela výrazně a sladce, ale vůně na pokožce poměrně rychle zjemní. Celkově bych parfemaci hodnotila jako povedenou, voní úplně stejně jako mandlový krém od AB, který kdysi mívávala moje babička a pamatuju si ho z dětství v bílém kelímku s černým víčkem. Pamatujete si ho taky?
Ač je krém výživný, nemá nijak přehnaně hutnou texturu, jeho konzistence je naopak spíš taková polohutná, takže se velice dobře roztírá a do pokožky se i rychle vsakuje. Díky tomu si vysloužil i čestné místo na mém stole, protože hned po namazání můžu vesele pokračovat v učení nebo v práci bez toho, aniž bych si zamastila papíry, knížky nebo, nedej Bože, moji velice praktickou lesklou notebookovou klávesnici. Ruce potom krém zanechává voňavé, dlouho hydratované, vláčné a krásně jemné (asi tak, jako kdyby nikdy v životě neviděly práci). Ještě nesmím zapomenout zmínit, že krém vytváří na rukou takový příjemný tenký ochranný film.

Shrnuto, podtrženo: Krém se poměrně rychle stal mým velkým oblíbencem, se suchýma rukama totiž dokáže udělat divy. Takže z toho plyne, že moje doporučení si určitě vysloužil a rozhodně si ho koupím znovu.

Znáte, máte, používáte? Nebo byste mi naopak doporučily nějaký jiný krém na ruce, který prostě musím vyzkoušet? 




(Krém mi byl k zrecenzování poskytnut zdarma, za což bych chtěla společnosti Dermacol moc poděkovat. Přes to všechno vás ale můžu ujistit, že v recenzi jsou prezentovány jen a pouze moje názory, za kterými si 100% stojím.)

30 komentářů:

  1. Jojo, tenhle krém je super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukala jsem na něj v drogerii a při čtení tvé pochvalné recenze jsem si nemohla vzpomenout, proč jsem ho tam nakonec nechala. Až fotka složení mi to připomněla :-D V poslední době mi docela vyhovoval krém od Baley, jmenuje se Hand Konzentrat, nebo tak nějak, je určený do mrazu. Akorát není parfémovaný a ta jeho "nevůně" mi začala brzo lézt na nervy. Nejlepší na zimu je pro mě čistý ricinový olej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to složení moc nedám, protože tomu moc nerozumím, ale chystám si o tom už konečně něco přečíst :)
      Jinak co se týče mých zkušenosti s Balea krémy, tak ty nejsou zrovna nejlepší, ale je fakt, že je to rok zpátky, takže už se třeba zlepšili... A ricinového oleje se bojím! :)

      Vymazat
  3. Teda, asi pro nej pomazu :). Zatim jsem nenasla zadny stopro ucinny na suche ruce :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ještě oblíbený ten růžový krém na ruce od Essence, několik článků zpátky jsem o něm psala a tenhle se mu směle vyrovná, takže věřím, že s ním budeš taky spokojená :)

      Vymazat
  4. Takže ten co mám v kabelce nechávám na nočním stolku a nově prvotní místo zabírá Tvůj tip. Recenze suprová, čtení kde se člověk něco dozví :-) díky

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem co se týče krému na ruce dost promiskuitní:D Docela je střídám. Nicméně pár kousků pravidelně opakuju - Atrix v plechovce, ten je dost mastný, ale na zimu ideální, a pak krémy na ruce Marks and Spencer z řady La Maison de Scenteurs, ty jsou moc příjemné a obdobné krémům z L'Occitane, ovšem o dost levnější. A pak už to hodně točím. Souhlasím, že teď na zimu, to chce opravdu více promašťující a tenhle z mandlovým olejem vypadá dobře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky dřív střídala, ale jak jsem si našla své oblíbence, tak už jsem jim zůstala věrná :) A děkuji za tipy, mrnu se po nich :)

      Vymazat
  6. Tak podle složení má 3 věci, kterým se snažím co nejvíce vyhýbat - petrolatum, dimethicone a háááfo parabenů.. Takže takový krém by u mě místo rozhodně neměl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já složení zatím nijak neřeším, ale po zkouškovém si o tom něco načtu :)

      Vymazat
  7. Zatím jsem ho neměla, ale chtěla bych ho zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. A voní po mandlích nebo je spíš takovej umělej?? :D Miluju mandlové vůně, ale těch pěkných je nedostatek :D :D (AB krém nepamatuju :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já tak úplně nevím, jak voní mandle :D Umělá mi ta vůně ale určitě nepřijde :)

      Vymazat
  9. ten mám vzorku a veľmi spokojná nie som...

    OdpovědětVymazat
  10. Já dermacol krémy moc nemám ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám s mazátkama od Dermacolu zatím jen ty nejlepší zkušenosti :)

      Vymazat
  11. Dermacol péče mě moc neláká (a je úplně jednou na jakou část těla směřuje :)), já mám ráda krémy Essence, Emvit (ty jsou bombastické, ale jsou masérské, a tak nevím, jak jsou normálně dostupné) a přinejhorším to dycky jistí jakékoliv tělové máslo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Essence krémama souhlasím, taky je mám moc ráda, zvlášť ten růžovej, Emvit bohužel neznám. Ale v případě nouze taky sahám po tělových máslech, ty jsou na ruce moc fajn :)

      Vymazat
  12. Jééé zaujal mě už jenom ten obal :). Určitě by mi nevadilo jeden takový vlastnit, na krémech na ruce jsem přímo závislá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal je povedenej, to souhlasím :) A s tou závislostí to mám stejně ;)

      Vymazat
  13. mandlový krém na ruce, to zní hezky :) ale zajímalo by mě nakolik se vsákne, že doopravdy ruce potom nejsou mastné ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do mých rukou se vsákne úplně, malý ochranný film sice zanechává, ale ruce mastné nejsou :)

      Vymazat
  14. Já jsem si teď docela oblíbila Essence krémy, ale nějaký, který by úplně vyřešil můj problém suchých rukou jsem ještě neobjevila :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Essence krémy mám taky moc ráda, hlavně ten růžový :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...