blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

05 ledna 2013

Dermacol BB cream - porovnání odstínů Light a Natural

V prvním "novoročním" příspěvku se podíváme na zoubek dalšímu z řady drogérkových BB krémů, tentokrát tomu od Dermacolu, který se nazývá multiaktivním zkrášlovacím krémem a slibuje dokonce 8 účinku v 1 jediném krému. Tak to by v tom byl čert, abych ho nemusela vyzkoušet, že jo...
Co je mi na něm sympatické, je fakt, že neobsahuje silikony ani parabeny a najdete v něm kyselinu hyaluronovou, která je známá svými pozitivními účinky na pleť.

Seženete ho potom ve třech barevných variantách - Light, Natural a Bronze. A cena? Na oficiálních stránkách Dermacolu za 199 Káčé za 50 ml tubičku.



 

Odstínově se to má asi takhle... Varianta Light je sice poměrně světlá, ale pro úplné bledulky to nebude. Já sama bych snesla klíďo ještě kapku světlejší odstín a to jsem ještě po třech měsících po dovolené úplně nevybledla do svého běžného stavu. Odstín Natural je pak o poznání tmavší, ten mi perfektně pasoval, jakmile jsem se vrátila z dovolené a byla jsem opálená, takže bych ho doporučila spíš někomu se snědší pletí.

Konzistence tohohle BB krému je lehká krémová, ale oproti ostatním přece jen trošku mastnější. Velice dobře se rozmazává a zapracovává, protože po pleti hezky klouže a to díky obsaženému glycerinu, který můžete najít i v BBčku od La Roche-Posay. Když bych tyhle dva BB krémy měla srovnat, tak ten od Dermacolu se rychleji roztírá a snáze zapracovává do pleti.
Ačkoliv by BB krém měl být bez parfemace, jemně parfemovaný přece jenom je. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nejvíc mi jeho vůně připomíná onu klasickou vůni opalovacího krému, takže se mi okamžitě asociuje dovolená u moře, sluníčko a léto! Ale nebojte, parfemace je opravdu lehoulinká a za chvilku o ní ani nevíte.
No a teď to krytí. Myslím, že vám už musí být předem jasné, jak na tom tohle BBčko bude. Krycí schopnost je poměrně nízká, srovnatelná s tónovacím krémem. Vrstvit potom můžete, jak chcete, ale bez efektu, lepší krytí si tím bohužel nezajistíte, ale to je všeobecně známý problém všech drogérkových BB krémů. Na drobné pidi nekokonalosti stačí, ale na ty větší bohužel ne a k jejich zamaskování je potřeba si dopomoct korektorem.
Co se ale tomuhle BíBíčku musí nechat je, že pleť hezky sjednotí, mírně rozzáří, dodá jí zdravý nádech a to hlavní - vypadá přirozeně a nedělá žádné neplechy v podobě map či žmolkovatění. Pleť nezatěžuje (já většinou ani nevím, že ho na pleti mám), neucpává póry, ani nevysušuje, takže z nějakých šupinek na obličeji nemusíte mít strach. Kromě toho by měl ještě díky obsažené kyselině hyaluronové zklidňovat pleť a zlepšovat její pružnost. SPF 30 je potom na drogérkový BB krém poměrně slušné a jen tak se nevidí.
BB krém má lesklý finish, takže v každém případě je potřeba ho zapudrovat a výdrž? Jak kdy, většinou půldenní. Postupem dne se z pleti postupně vytrácí, takže když ho nanesete ráno, večer skoro není co odličovat.

Shrnuto, podtrženo. Nemá-li vaše pleť větší nedostatky, a pokud preferujete opravdu přirozený vzhled alá "no make up make up", bude pro vás tenhle BB krém tím pravým. Pokud ale toužíte po lepším krytí, ruce od něj pryč, protože kýženého výsledku nedosáhnete a radši zainvestujte do pořádného make-upu, jako je například 24H Control, který se mi, co se týče krytí, docela dobře osvědčil.
Já osobně tenhle BB krém používám spíš v létě a na začátku podzimu, kdy je ještě teplo a pleť je opálená, takže na ní nejsou tolik vidět nedostatky nebo v případě, kdy chci být velice rychle a zároveň nenápadně namalovaná a neočekávám perfektní celodenní make-up.

Co vy a tenhle BB krém? Máte a používáte? Nebo nemáte a chcete popřípadě nechcete?
A jaké máte plány na víkend?




(BB krém mi byl k zrecenzování poskytnut zdarma, za což bych chtěla společnosti Dermacol moc poděkovat. Přes to všechno vás ale můžu ujistit, že v recenzi jsou prezentovány jen  a pouze moje názory, za kterými si 100% stojím.)

36 komentářů:

  1. Tak ten vypadá ze všech evropských možná nejlépe.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. ke mě by se hodil light!! :)
    vždycky beru radši světlejší, tím nic nezkazím, když to pak přetřu o trošku tmavším pudrem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych odstín Light bych tipla většině. Škoda, že nedělají ještě světlejší odstín :)

      Vymazat
  3. Mně všeobecně Dermacol moc nevyhovuje, tudíž dávám ruce pryč ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Dermacol naopak zase moc ráda. Ale je fakt, že ne každému sedne to, co mně :)

      Vymazat
  4. já mám nejradši ten od Garnier :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem vzorek a byl teda dost příšernej :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem četla pár recenzí, kde se psalo, že žmolkuje a dělá neplechu, ale mně teda nic takového nedělá, takže jsem v rámci možností spokojená. Krytí není sice moc extra, ale i já mám dny, kdy u mě své využití najde.

      Vymazat
  6. Nezkoušela jsem, ale podle popisu mi hodně připomíná můj nový BB od LRP :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zkousela jsem jen balickovy vzorek odstinu light... a absolutni zklamani :( (jinak vyrobky dermacol celkem adoruju). Moc tmavy, flekatel, smouhovatel, spatne se mi zapracovaval a smrdel. Nevim, mozna byl zkazeny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně nic z výše uvedeného nedělal. Ve vzorku teda mají jenom odstín Medium, tak možná proto se ti zdál tmavý.

      Vymazat
  8. Dostala jsem několik vzorků v odstínu light, a mě teda tenhle tónovák odradil. Byl extrémně tmavý (ne jemně, že by to šlo rozetřít, ale fakt extrémně tmavý) no a nekryl vůbec nic... Takže pro mě ne. A mně ta jemná parfemace navíc smrdí (ale mně smrdí i opalováky).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně opalováky voní, vždycky si vzpomenu na léto, takže v tomhle ohledu mi ta parfemace nevadí :) Krytí je hodně malé, to nemusí vyhovovat každému, i já mám dny, kdy se mi na pleti objeví pár pupínků a kvůli krytí pak musím dát buď make-up nebo klasický BB cream, protože ta evropská BBčka jsou na nedokonalosti krátká.
      Dermacol ve vzorku má jenom odstín Medium, tak možná proto se ti zdál tmavý.

      Vymazat
  9. Co se týče BB jsem dost taková skeptická. V každém případě je to přeci jen krém ,žejo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší je to vyzkoušet, pokud máš ještě možnost sehnat vzoreček. Je to hodně lehkej, spíš tónovací, krém :) Pokud chceš krytí a nechceš make-up, vyzkoušej klasickej asijskej BB cream :)

      Vymazat
  10. Já mám ten odstín light, měla jsem na Dermacol před Vánoci nějaké slevy v DM, takže jsem ho pořídila asi za 110,-. Jinak bych si ho nekupovala a jsem celkem spokojená. Mám i ten od LRP a ten také není špatný, ale ze vzorečku jsem zkoušela od Nivey a z něj jsem nadšená, přijde mi, že z těch tří nejvíc kryje, ale hlavně krásně voní, jako Nivea (překvapivě :-)). Teď ho mají v Rossmanu v akci, tak si pro něj půjdu. A ještě určitě plánuji originál asijskej, ale to až po výplatě. A pak na ně všechny bude srovnávací článek :-DDDD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niveu mám ve vzorku taky, ale ještě jsem ji nezkoušela. To jsem na ni teda zvědavá :)

      Vymazat
  11. Já tu mám tento BB ve vzorečku, tak už ho musím taky zkusit :) ale s make-upem 24H Control jsem nadmíru spokojená, ten je fakt co se krytí týče bomba! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten make-up je perfektní, já ho teda zkoušela jen párkrát, protože v Senzaboxu se mi do toho odstínu zrovna moc netrefili, ale i tak musím souhlasit, že je to, co se krytí týče, bomba :)

      Vymazat
  12. Tak to já od něj kvůli krytí dám ruce raději pryč :).

    OdpovědětVymazat
  13. Prečo musí každý výrobok zlyhať na krytí? Pomaly mám problém nájsť produkt, ktorý dokáže zakryť obyčajné akné... :-/

    PS: Tak ja tu chvíľu nezablúdim a ty to tu takto krásne prerobíš? Som očarená.. Máš to tu teraz fakt perfektné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Pokud chceš krytí, zkus pravej asijskej BB cream, mám jich několik a všechny kryjou parádně a přitom vypadají přirozeně.

      Vymazat
  14. Já BB nepoužívám, ale tyhle vypadají asi nejlíp. I když se obávám, že i light by byl pro mě příliš tmavý... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jsi bledulka, tak určitě. Je to sice odstín Light, ale není zrovna nejsvětlejší.

      Vymazat
  15. Děkuji za komentář, určitě mrknu ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlasím s recenzí. Já ho také používám v létě nebo když jdu cvičit a chci sjednocení pleti. Ale na celodenní make-up šáhnu vždy po pořádném make-upu, který drží celý den. Já nedám dopustit od DC na Matt Control.
    V Thajsku jsem vyzkoušela BB, ale dost mě zklamaly ... klasický tónovák, ale pro světlejší pleť. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ohledně krytí mám teda s asijskými BB krémy jinou zkušenost, mnohé z nich se směle vyrovnají make-upům, některé z nich dokonce i mnohé make-upy předčí. Ale hodně záleží na značce a typu, už jsem zkoušela i méně krycí.
      S make-upem Matt Control zkušenosti nemám, protože tyhle matující moc nemusím, ale 24H Control mi plně vyhovuje a co se týče krytí, tak je to bomba :)

      Vymazat
  17. Nevím zda si to dobře pamatuju, ale u mě dojel na konzistenci - připadal mi děsně vodový, takhle vodové snad nejsou ani moje běžné tónováky. No a s tím samozřejmě souvisí to krytí, sice preferuju přirozenost, ale tohle neudělalo zhola nic, ani tu sjednocenou barvu jsem nepostřehla... snad ten jejich nový kousek na tom bude lépe.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že ta konzistence nemusí vyhovovat všem, je fakt dost lehoulinký, ale zas tak vodový mi nepřijde. A na ten nový kousek jsem taky docela zvědavá! :)

      Vymazat
  18. Really Velmi informativní příspěvek o Dermacol BB Beauty Cream 8 in 1 opravdu jsem velmi rád, že si přečtu skvělý příspěvek :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...