blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

27 prosince 2012

Make-upy Gabriella Salvete - Matující vs. Hydratační

Díky Sonidlu a Markvitce (a samozřejmě i díky Gabrielle Salvete) jsem měla možnost vyzkoušet oba dva nové make-upy, které značka Gabriella Salvete poměrně nedávno představila. Konkrétně se jedná o Hydratační a Matující make-up.
Na make-upy jsem se moc těšila, protože s ohledem na své obří zásoby bych si je sama nejspíš ani v dohledné době nepořídila. Oba dva produkty testuji poctivě a už několik týdnů nenosím nic jiného, takže si troufám tvrdit, že ten správný čas na recenzi je tady...

 

Hydratační make-up (Hydrating foundation Nude finish) - odstín 02 Soft Beige

Jedná se o make-up na vodní bázi, který je nutné před každým použitím protřepat, což mi občas komplikuje život, protože na tyhle věci prostě nemyslím a ráda je vypouštím z hlavy. Nápis pro připomenutí sice na druhé straně tuby je, ale upřímně, kdo studuje detailně před každým použitím tubu? Já teda ne. Ale abyste si nemyslely, to, že jsem hlava děravá, se nesluší přičítat k mínusu, jinak dobrému, make-upu.
Na první pohled mě překvapila lehká textura a opravdu hodně tekutá konzistence. Pokud nanášíte make-up štětcem z hřbetu ruky, může se to pro vás jevit jako menší nevýhoda, protože make-up má tendence z ruky při každé změně polohy stékat, ale zvládnout se to dá. Díky své konzistenci se ale na druhou stranu make-up velice dobře roztírá a zapracovává do pleti.
Krytí je nižší až střední, ale dostačující. Na běžné nedokonalosti a malé zčervenání sice make-up stačí, ale na větší nedostatky je krátký a je nutné na pomoc povolat korektor. Vrstvení v tomhle případě taky bohužel nefunguje a k většímu krytí vám nedopomůže. Co se mi na hydratačním make-upu moc líbí je, že na pleti nevytváří žádnou neplechu, pleť je hydratovaná, nedělají se na ní šupinky a nepne.
Díky své nižší krycí schopnosti navíc vypadá přirozeně a nevytváří žádnou nevzhlednou masku. Pleť hezky barevně sjednotí, mírně rozzáří a vytváří polomatný finish, který já osobně považuji za nutné ještě, k úplné dokonalosti, přepudrovat. Make-up je lehčí, takže celodenní výdrž rozhodně nečekejte, ale tak půldenní v klidu, hodně bude záležet na typu pleti a taky na tom, jestli použijete bázi či nikoliv.
Jestli mi ale na na make-upu něco vadí, tak je to jeho balení a je to myšleno z čistě praktického hlediska. Nemám problém ani tak s tubičkou, ale s uzávěrem, který dost dobře netěsní a make-up tak vytéká z tubičky do víčka, i když ho mám položený jen tak v šuplíku. Asi si dovedete představit, že cestování s ním je potom takový malý adrenalin.





Matující make-up (Matte foundation) - odstín 01 Sandy

Abych pravdu řekla, tak matující make-upy zrovna dvakrát nevyhledávám, protože je u nich pravidlem, že moji pleť vysušují a po čase na pleti tak zvýrazní sušší místa, takže mi bylo předem jasné, který z těch dvou bude můj oblíbenější, ale nepředbíhejme a vezměme si to všechno hezky popořádku...
Co se týče balení, matující make-up je na tom mnohem líp než jeho hydratační kolega. Je ve skleněné lahvičce s pumpičkou, takže asi ani nemusím dodávat, že balení je daleko praktičtější, protože se nejenom dá velice dobře regulovat množství produktu, ale taky se s ním daleko líp cestuje, páč samovolně nevytéká.
Konzistence je kapánek hutnější a krémovější než u hydratačního, ale přesto je v porovnání s mými ostatními make-upy poměrně tekutý. Roztírá se i zapracovává do pleti dobře, takže v tomhle ohledu mu nemám co vytknout. Krytí bych označila jako nižší střední, je sice o kapánek lepší než u hydratačního, ale jen o fous, žádná sláva to taky není, takže pokud máte na pleti nějaké větší nedokonalosti, korektor je nutný. Stejně jako v minulém případě, i zde platí, že vrstvení nepomáhá a většího krytí bohužel nedosáhnete.
Na pleti make-up vypadá sice přirozeně a líbí se mi, ale když ho porovnám s hydratačním, tak na něj na denní nošení prostě nemá. A hned vám taky řeknu proč. Stalo se totiž přesně to, čeho jsem se obávala, po delší době mi na pleti zvýrazňuje sušší místa, např. v okolí pupínků a to se mi, samo sebou, moc nelíbí. Na večer naopak zase preferuji spíš make-up matující. Pleť totiž hezky sjednotí, neudělá vám žádnou masku a ve výsledku vám na obličeji vytvoří polomatný finish. Výdrž je mnohem lepší, na rozdíl od hydratačního make-upu než na pleti vydrží skoro celý den.

Shrnuto, podtrženo: Oba make-upy stojí za vyzkoušení, rozhodně bych je zařadila mezi ty lepší, co se z levnějších make-upů dají v drogeriích sehnat. Hydratační jsem si dokonce oblíbila natolik, že v poslední době nepoužívám nic jiného. Nicméně pokud máte problematickou pleť a očekáváte opravdu dobré krytí, doporučuji se poohlédnout jinde.

Taky jste už tyhle make-upy od Garbielly Salvete zkoušely? Který nadchnul vás?




22 komentářů:

  1. Já zkoušela hydratační. Recenzi mám na blogu a jak tak čtu tvoji, vidíme to podobně. To protřepávání mi taky dává zabrat :-) Vždycky si na to vzpomenu až poté, co už mám první várku na ruce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že jsme se celkem shodly :) To protřepávání bych zrušila, ale co, ono se zas tak nic hrozného nestane, i "neprotřepaný" dobře poslouží :D

      Vymazat
  2. já mám doma ten matucíjí a zatím poctivě zkouším, ale v některých věcěch se s tvým názorem ztotožňuji už teď..:)

    OdpovědětVymazat
  3. já mám ten matující a jsem dost spokojená, na recenzi zatím čeká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším, až si o něm u tebe na blogu přečtu. Jsem zvědavá, co an něj řekneš :)

      Vymazat
  4. Mám hydratační, recenzi plánuju někdy na zítra, ale podle mě je dost dobrý. Vadí mi jen to balení, uvítala bych pumpičku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych to balení uvítala s pumpičkou, ale co už... a tvoji recenzi si ráda přečtu :)

      Vymazat
  5. Takže určitě vyzkouším i ten matující:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych zkusila spíše ten matující:)

    OdpovědětVymazat
  7. Neměla jsem ani jeden, ale spíš mě láká ten hydratační, poslední dobou jsem na hydratační věci ulítlá (a to mě ještě nedávno zajímal jenom mat :). Bohužel se mi teď doma sešlo asi 6 makeupů, takže bude muset počkat, ale na léto snad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, jsem na tom podobně, make-upů pomalu plnej šuplík, takže bych se k němu dostala taky až někdy v létě. Já na matující nikdy moc nebyla, hydratační mám radši, ale musím uznat, že oba jsou moc fajn, i když bližší mému srdci je právě ten hydratační :)

      Vymazat
  8. Matující vlastním také, bohužel musím konstatovat, že makeup je během chvilky pryč, výdrž je opravdu nic moc, ale odstín je perfektní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mně naštěstí vydrží na obličeji docela dlouho, dokonce i bez báze, takže v tomhle ohledu si nemůžu stěžovat. Ale zrovna tahle věc je docela subjektivní, takže co člověk, to jiný typ pleti a jiný názor :)

      Vymazat
  9. Já měla možnost vyzkoušet matující a jsem s ním zcela spokojená! :)))

    OdpovědětVymazat
  10. já spíš ten matující, i když jsem čekala, že to bude naopak ... ;)
    btw. musela jsem jít hned zkontrolovat, jak je to s těsněním u hydratačního, a mně naštěstí do víčka nevyteká ani trochu (takže asi to bude kus od kusu, jak se povede tuba)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak aspoň že tak. Já na tohle mám vždycky "štěstí" :)

      Vymazat
  11. Tvá recenze je opravdu výborná, je dobře, že jsi mohla porovnat oba make-upy :) Já ten matující používám každý den (už dva měsíce) a moc mi vyhovuje. Je ale pravda, že zvýrazňuje suchá místa pleti, což se u mě projevilo až později.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, Soničko :) Já víc tíhnu k hydratačnímu, ale ten matující mám taky poměrně ráda, i když i u mě mu chvilku trvalo, než se s tím mírným vysušováním projevil.

      Vymazat
  12. Skvělá recenze! Já si chtěla ten první make-up koupit, ale nakonec jsem si vbrala jiný a už jen díky tomu víčku jsem ráda, nemám ráda překvpáka v podobě vyteklého make-upu a jím zašpiněných věcí. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...