blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

24 prosince 2012

5 věcí, které mi zpříjemňují zimu

Zimu nemám ráda. Tečka.

No tak dobře, za oknem mi nevadí. Na tu krásnou bílou zimu se o zkouškovém vlastně docela hezky kouká, zvlášť u nás doma na Vysočině, ale většinou se stejně dočkáme jen té rozblácené, hlavně v Brně, takže stále platí bod číslo jedna. A právě proto jsem si musela najít způsob, jak si to nekonečně dlouhé zimní období aspoň trošičku zpříjemnit. Takže co že mi to tu moji každoroční zimu zpříjemňuje? :)


1. Krémy na ruce Essence z limitované kolekce
V zimě trpí pokožka celého těla a ruce zvlášť, a právě proto je potřeba na ně nezapomínat a věnovat jim náležitou péči. Můj oblíbený klasický růžový krém na ruce od Essence, který mám po ruce celý rok, proto v zimě měním za ty s vůní Vánoc, rozumějte perníčků a čokolády. Letos se mi podařilo ukořistit z Essence limitky jen dvě "příchutě", ale i tak jsem spokojená a jsem ráda, že na mě aspoň nějaké zbyly. Joo, sametově hebké, hydratované a voňavé ruce, to je potřeba mít nejenom v zimě.


2. Vonné svíčky Tindra z Ikea
Kouzlo Tindra svíček jsem objevila poměrně nedávno a za tu krátkou dobu jsem se na nich stala doslova závislou. Docela dlouhou dobu jsem je přehlížela, protože jsem netušila, jak hezky dokážou během chvilky provonět celý pokoj. Teď už ji zapaluju automaticky, hned jak přijdu domů.
Zkusit jsem musela samozřejmě všechny, ale nejvíc jsem si zamilovala ty hnědé, s vůní skořice a jablek, které mi k zimě nejvíc jdou. Skvělé jsou ale i ty bílé, vanilkové. Doba hoření svíčky je 30 hodin a jeden kus pořídíte za 29 Kaček, což je oproti Yankee Candle docela rozdíl.


3. Čaje
Další věcí, bez které si za žádnou cenu svoji zimu nedokážu představit, jsou čaje, protože s hrnkem teplého čaje mi jde všechno líp, dokonce i učení. Mám moc ráda čaje v pyramidových sáčcích Loyd, ovocné i ochucené rooibos od King's Crown z Rossmanna a v neposlední řadě taky Teekanne, sypané od Oxalis a domácí bylinkové z babiččiny zahrádky.
Co mi ale aktuálně zpříjemňuje mé prosincové dny a z čeho mám poslední měsíc opravdu velkou radost, je Adventní sada od Sonnentoru, která obsahuje výběr 24 druhů bio čajů, na každý prosincový den až do Vánoc, jeden. Ke každému dni je přiřazen konkrétní čaj s vlastním názvem a na krabičce potom najdete i složení každého z obsažených čajů.

 
4. Dermacol Aroma Ritual - Harmonizující tělové mléko Belgická čokoláda
Pokud jste dočetly až sem, tak vám musí být jasné, že si špatnou náladu ze zimního počasí zvedám hlavně hezkými vůněmi. Ani v tomhle případě to nebude jinak. Tohle tělové mléko od Dermacolu totiž bezvýhradně miluju a to především kvůli jeho vůni - spojení belgické čokolády a pomeranče, to je moje. Sice ta hydratace by mohla být na zimu lepší, to nepopírám, ale budiž mu to, vzhledem k jeho jiným kvalitám, odpuštěno. A bacha, ta jeho vůně je silně návyková...


5. Plavání
V létě je to se sportováním jednoduché a vede u mě běhání. V zimě ale běhat nechodím, bojím se. Jsem totiž možná až přehnaně paranoidní, nerada bych totiž skončila se zlomenou nohou nebo nějakou nemocí, a tak jsem si musela najít nějakou alternativu, kterou jsem našla v plavání.
Pohyb je totiž super způsob, jak si zlepšit špatnou náladu a jak se o zkouškovém alespoň trošičku od té hromady učení odreagovat. Nevím, jak to máte vy, ale já naprosto miluju ten pocit, který se po sportu dostaví. Všechny splíny jsou ty tam a já mám najednou pozitivní nálady na rozdávání... Na fotce můžete vidět brněnský aquapark, kam tak ráda chodím a který najdete v Kohoutovicích.

(zdroj)


Ještě mi zbývá jedna malá milá povinnost, a sice popřát vám všem, mým pravidelným i nepravidelným čtenářkám a čtenářům, šťastné a veselé Vánoce plné pohody a splněných přání. Moc vám děkuji za přízeň!

Budu moc ráda, když se se mnou podělíte o svoje tipy. Co zvedá v zimě náladu vám?

A na závěr bych vás ještě ráda upozornila na vánoční článek, který jsem psala pro Dermacol blog a který si můžete přečíst zde. To je pro dnešek ode mě všechno, užívejte si Vánoce, svátky klidu a míru a příště už se tu uvidíme s nějakou kosmetickou recenzí!
(zdroj)

35 komentářů:

  1. Přeji veselé Vánoce a mnoho dárečků pod stromečkem!

    OdpovědětVymazat
  2. Také přeji veselé Vánoce a bohatého Ježíška :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. V Kohoutovicích se možná někdy potkáme :), taky tam ráda chodím. Přeji Ti pěkné Vánoce plné pohody.

    OdpovědětVymazat
  4. tak koukám, že jsme na tom dost stejně.. až na to plavání tedy :D i tobě přeji krásné a pohodové Vánoce ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné svátky a všechna splněná přání i Tobě. A svíčky Tindra jsou opravdu bezva. Vedou u mě ty samé hnědá a bílá:)

    OdpovědětVymazat
  6. přežíváš zimu bez balzámků na rty? :O
    přeji krásný štědrý den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee, to víš že ne. Akorát jich teď používám víc, protože potřebuji vypotřebovat své zásoby a můj oblíbenec už se tu na blogu jednou objevil a ještě se objeví, tak vám ho sem nechci furt cpát :)

      Vymazat
  7. TEda, ani jsem nevěděla, že je v Brně aquapark :)
    Taky přeju krásné Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  8. ja tiež zimu nemusím :/
    šťastné a veselé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tobě taky! Uff, to jsem ráda, že nejsem jediná s tímhle negativním postojem k zimě :)

      Vymazat
  9. Já mám slabost pro krémy, hlavně od Essence, ale celkově jich mám hodně :D
    A tobě taky hezké svátky ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Jestli se dostanu do Ikey tak přesně vím, pro co půjdu. Také miluji vůni skořice a jablek a celý den mám zapálenou se stejnou vůní svíčku od Brise :). Náladu mi zlepšují stejné věci jako tobě, provoněný pokoj, krémy od Essence a dobré vánoční čaje :). Mimochodem krásné Vánoce i tobě :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já musela jít včera doplnit zásoby, už jsem je totiž skoro všechny vypálila... už aby bylo zase jaro :D

      Vymazat
  11. mám ty krémy od Essence, pak ten dermacol - to je klasika největší!!! no a ten adventní čaj mám taky - ale tento je mysím loňský, já mám letošní s andílkama :)
    Krásné svátky!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Meduňko, i tobě!
      Jj, čaj je loňský, dostala jsem ho k minulým Vánocům a neměla jsem to srdce ho vypít v průběhu roku, tak jsem si ho schovala. A už se moc těším, až si ho koupím na příští Vánoce zase, protože je to super věc :)

      Vymazat
  12. Krémy od Essence jsou opravdu suprové.. mám je ráda.. Dermacol jsem dostala od babičky, voní nádherně..no a ty svíčky..další super vůně..! :) Přeji Ti krásné svátky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je taky miluju, škoda, že ty limitky jsou hned pryč :(

      Vymazat
  13. Ten Dermacol mi ale vôbec nevoňal, radšej mám ten jazmínový, ten voňal úžasne :)
    amethyst-fatale.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ze začátku taky nevoněl, ale postupem času jsem si ho zamilovala :)

      Vymazat
  14. Take dodatecne preji krasne Vanoce. A taky si zvedam naladu vunemi, hlavne kakaovymi. Kakaove maslo od Baley a Bule Agava & Cacao od Jo Malone. A pak vune stromecku! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, i Tobě! Kakaové máslo je taky hezky voňavá záležitost, jsem na něm závislá a mám jich doma několik... a vůni vánočního stromečku, tu mám taky moc ráda! :)

      Vymazat
  15. Tobě také krásné Vánoce! A plavat chodím moc ráda, celkově sportovat.. přesně chápu o čem píšeš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla vždycky lenoch, ale od té doby, co jsem se sportem začala, nemůžu přestat :)

      Vymazat
  16. sviečky z ikey sú skvelé! ja ich zbožňujem

    OdpovědětVymazat
  17. Krásný článek, moc se mi líbí! :) Přeji Ti krásné prožití vánočních svátků, spoustu dárků a lásky a jenom to nejlepší do Nového roku! ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Na tělové mléko od Dermacolu jsem měla zálusk nedávno v drogérii, ale nakonec z koupi sešlo :(
    Ale při příštím najezdu bude moje ;)
    Jinak také přejí krásné svátky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně Ježíšek donesl k tělovému mléku i sprchový gel, takže jsem teď nejšťastnější :)

      Vymazat
  19. Ty svíčky mám taky, hrozně krásně voní :)

    OdpovědětVymazat
  20. Holky, moc vám všem děkuji za milé komentáře a přáníčka. Doufám, že jste si měly pohodové Vánoce a užily jste si je! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Svíčky z Ikea jsou i mými stálými společníky na které nedám dopustit.
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...