blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

03 září 2012

Termální voda ve spreji Vichy vs. Balea a Rival de Loop + výherce soutěže

Voda ve spreji je bezesporu velmi praktická věcička... a nemusí být zrovna ani termální. Upřímně už si nedokážu představit, že bych ji v parných letních dnech neměla při ruce jako svoji pravidelnou a zaručenou dávku osvěžení. A jelikož voda ve spreji není už jenom výsadou lékáren, tak levnější kousky seženete běžně už i v drogeriích (Rossmann, dm-drogerie). A to bych nebyla já, abych je nemusela (skoro) všechny vyzkoušet, že...

Vichy Eau Thermale termální voda 50 ml

Tahle voda ve spreji je jediným zástupcem těch lékárenských termálních, které jsem zkoušela. Co musím vyzdvihnout, je praktické malé balení, které se vleze v pohodě i do té (mojí) nejmenší kabelky. Za 50 ml zaplatíte zhruba stovku.
Kromě toho, že obsahuje 17 minerálních solí a 13 stopových prvků, které bojují proti volným radikálům a podporují obranyschopnost pokožky, by měla ještě zmírňovat její zarudnutí, zklidňovat podráždění a posilovat její přirozenou obranyschopnost. Používat ji pak můžete buď ráno a večer jako doplněk čištění pleti nebo přes den pro osvěžení.
Já ji používám výhradně jako osvěžení a funguje skvěle. Je neparfemovaná a řekla bych, že ze všech těch tří vod má i ten nejlepší rozprašovač, který vytvoří opravdu jemnou "mlhu" a vodu dávkuje tak, jak má.


Rival de Loop Vodní sprej s aloe vera 75 ml

Tenhle exemplář pro změnu seženete v drogeriích Rossmann. Sice mi chvilku trvalo, než jsem ji tam v regále našla, mrška se totiž schovávala u odlakovačů, kdo by ji tam taky hledal, že? Balení po 75 ml koupíte za 30 Kaček českých, a pokud si ji pořídíte, nešlápnete vedle.
Výrobce slibuje, že voda vitalizuje, díky aloe vera hydratuje a viditelně osvěžuje obličej a dekolt. Pleť by po použití dokonce měla vypadat zářivější.
V porovnání s Vichy nevidím zásadní rozdíl, voda osvěžuje úplně stejně, parfemovaná taky není, jen má horší rozprašovač, který si s dávkováním neporadí tak precizně, ale za tu cenu nemůžu chtít zázraky.


Balea Spray Aqua 75 ml

Poslední testovaný sprej seženete v dm-drogerii a cena byla, tuším, 39 Kaček za 75 ml balení. Podle výrobce by měla speciální očištěná voda s mořskými minerály pleť nejen osvěžit, ale i o ni pečovat a hydratovat ji.
S tím v zásadě souhlasím, protože co se týče osvěžení, je na tom naprosto stejně jako předchozí dvě zmiňované. Rozprašovač má lepší než voda od Rival de Loop, hodně se blíží tomu od Vichy. Problém ovšem může být (a pro mě i je) její parfemace, protože ta voda mi prostě smrdí a proto už si ji nikdy víc nekoupím.


Když bych své poznatky měla nějak shrnout, jasným vítězem je vzhledem ke své příznivé ceně sprej od Rival de Loop, v těsném závěsu se drží termální voda od Vichy. Balea si pak díky své nepříjemné "vůni" bohužel vysloužila poslední příčku.

Používáte vody ve spreji? Jaká je vaše nejoblíbenější?

Ještě vás nesmím ochudit o výsledky soutěže o voucher. Random rozhodl jasně, takže sláva vítezům a čest poraženým. Děkuji vám za účast a nebojte, nějakou hezkou soutěž pro vás po návratu z dovolené zase vymyslím!

 

30 komentářů:

  1. Já mám ráda spíš květinové vody, třeba od Melvity nebo Purity Vision:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty jsem zase nezkoušela pro změnu já... ale děkuji za tip, pokud na ně nekde narazím, tak je určitě omrknu :)

      Vymazat
  2. Já tu zatím mám ještě v zásobě vodu od Avéne, ale pokud bude potřebovat tak určitě sáhnu po té z Rossmanna :) děkuji za tip! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Kolik to tak stojí? Nikdy jsem to nekupovala :). Vítězce samozřejmě gratulace!

    OdpovědětVymazat
  4. Termální vodu mám, ale od LRP, 50ml lahvička mě vyšla na nějakých 46 Kč. Líbí se mi na ní hlavně to, že vytváří jemnou mlhu, měla jsem i nějaký sprej od Balea a ten byl hrozně "hrubý". Termálku jsem ocenila hlavně u moře, kdy mi krásně ochladila obličej a i lehce hydratovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je krásná cena za termální vodu :) Taky ji beru s sebou k moři, tam se mi bude určitě hodit! :)

      Vymazat
  5. Taky jsem mela tu od Balei a hrozne mi to smrdelo :/ Ale zkousela jsem i tu od Vichy a byla skvela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastne omyl, mela jsem Avene. Jo tak Avene je taky dobra :))

      Vymazat
  6. děkuju moc mám velkou radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně neděkuj, to Random :) Doufám, že si výhru užiješ ;)

      Vymazat
  7. já jsem zatím žádnou nezkoušela.. a ted už to asi ani nemá cenu :) ale na příští léto si určitě nějakou pořídím, protože není nic horšího, než se nemít v horku čím osvěžit..:)
    a gratuluji Blair k výhře;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, proto je to moje letní kabelková nezbytnost :)

      Vymazat
  8. Já nikdy teda vodu ve spreji nepoužívala, ale kdžy to tak čtu, tak si asi pořídím, musí to bejt super věcička:D:)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám termální vodu od Avéne a nemužu si stěžovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu si taky pořídím, až trošku vyplácám zásoby, slyším na ni všude jenom samou chválu :)

      Vymazat
  10. Jéé já už týden chodím do dmka a vždycky přemýšlím pro co jsem vlastně šla ! Děkuji ti za článek, ted už vím, že pro tuto vodu :D I když po recenzi možná zajdu spíš do Rossmana, at mám vodu na dovču... :)) Ale musím si to napsat, at to zase nezazdím O:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vezmi to radši přes Rossmann, ta od Rivalu je fakt lepší, páč ta vůně té Baleácké je nic moc :/

      Vymazat
    2. Ajéé to zase bude peněž v trapu :D :D

      Vymazat
    3. P.s- já mám ale trošku problém s tím, že nemám moc ráda stříkat si něco do tváře.. Mám čistící vodu od Matis, která má právě takový rozpračovač a nejradši bych to hodila z okna..

      Ale musím to mít ! :D

      Vymazat
    4. Tahle rozprašuje celkem v pohodě, ale je fakt, že to taky nemám moc ráda ten pocit :)

      Vymazat
  11. Teď mě trošku mrzí, že jsem po vodě od Baley nesáhla, dívala jsem se na ní, ale vrátila ji zpět. Nejspíš ji vyzkouším, a doufám, že mi nebude parfemace vadit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ta její parfemace nevyhovuje, ten spray od Rivalu mi přijde daleko lepší.

      Vymazat
  12. Můžu se zeptat na přesnější vůni tý balei??

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...