blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

30 září 2012

L'Oréal Paris - Nude Magique BB Cream

Když jsem odjížděla na dovolenou, dala jsem si jasné předsevzetí - žádný make-up a žádné BBčko, ať si pleť taky trošku odpočine. V kosmetické taštičce se mnou tedy cestovala jenom voděodolná řasenka, tužka na obočí a krémová tvářenka. Asi tušíte, že mi mé předsevzetí moc dlouho nevydrželo, protože hned na letišti jsem v prvním Duty free shopu narazila na Nude Magique BB Cream od L'Oréal Paris a zalíbil se mi natolik, že jsem ho prostě musela mít. 30 ml tubičku jsem koupila za 329 Korun (na internetu seženete i levněji). Na výběr potom bylo ze dvou odstínů - fair skin tone a medium skin tone, který je tmavší a pro který jsem se taky nakonec po dlouhém váhání rozhodla.



Co se týče balení, BB cream koupíte v plastové tubičce o velikosti klasických make-upů (30 ml) a vzhledem ke své konzistenci má úzký podlouhlý aplikátor, kterým se dá poměrně dobře korigovat množství, které z tubičky dostanete ven. Jak už jsem nastínila, konzistence je jiná, než u klasických BB bývá zvykem, tenhle je totiž hodně tekutý, až mě to samotnou překvapilo. V podstatě se jedná o bílou tekutinu obsahující spoustu malých pigmentových kapsliček/částeček, které na pleti cítíte i při roztírání. Jakmile začnete BB cream rozmazávat, pigmentové částečky začnou praskat a BB cream se začíná postupně zbarvovat. Parfemace je hodně málo znatelná a nevýrazná, spíš taková chemická.

Jak jste se mohli dočíst v mých předchozích článcích, přes zimu a na jaře jsem výstavní bledule. Jakmile se ale opálím, tak to stojí za to a bledule je ta tam, takže z toho důvodu jsem volila odstín medium skin tone, který mi nepřijde zas až tak tmavý a navíc pigmentové částečky v BB creamu obsažené se přizpůsobí barvě pleti, takže po nanesení vypadá opravdu přirozeně. Krytí je hodně malé a vrstvení v případě tohohle produktu zrovna moc nefunguje, takže na větší nedostatky je nutné použít korektor. Dokonce si troufám odvážně tvrdit, že tenhle BB cream má blíž k tónovacím krémům než k BB krémům.

Na druhou stranu je ale tenhle BB cream hodně lehký a absolutně nemastný. Krásně vám sjednotí pleť, dodá jí hezkou barvičku a kapánek ji i rozjasní. Na pleti vypadá přirozeně a hezky ji zmatní, takže ani pudr není potřeba, pro větší výdrž ho ale samozřejmě doporučím. Výdrž hodnotím jako docela slušnou, z pleti se samozřejmě postupem dne vytrácí, ale i tak je ještě večer co odličovat. Výrobce dále mimo jiné slibuje 24 hodinovou hydrataci a SPF 12, které se teda mně osobně zdá na léto poměrně malé.

Který "drogérkový" BB cream je váš nejoblíbenější?




40 komentářů:

  1. Na tento jsem přímo neskutečně zvědavá a jen jsi mě recenzí utvrdila, že minimálně za zkoušku prostě stojí !! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem poměrně náročná a momentálně ho používám denně a to už je co říct... takže za to fakt stojí a jsem ráda, že jsem neodolala a pořídila si ho :)

      Vymazat
  2. pěkná recenze, je to tak měsíc, co jsem ho studovala v obchodě, ale nakonec sjem odolala, ještě mám zásobu těch korejských BB, tak se snažím to nehromadit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Meduňko... to já mám doma taky zásobu a hromadím :( Jenže momentálně je na mě všechno z mých zásob světlé a potřebovala jsem něco pro opálenou pleť, tak tenhle BB byla jasná volba :)

      Vymazat
    2. a nechces vyzkoušet ten muj clinique tonovaci gel, na ktery jsem psala tento tyden recenzi? na mě je tmavší, klidně ti ho pošlu...

      Vymazat
    3. Moc děkuji za nabídku, ale nejsem si úplně jistá, jestli by mi vyhovoval :(

      Vymazat
  3. tento BB krém mě dost láká..pěkná recenze :))
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  4. kéž by už dorazil i k nám, hodně mě láká k vyzkoušení a potěšilo mě, že i zmatňuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, že s tím tak otálejí, protože je to zatím jediný drogérkový BB cream, se kterým jsem fakt spokojená :)

      Vymazat
  5. Pěkna rezence,ale já si nemužu vynachválit BB od maybelline na který budu psát recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :) Na ten BB cream od Maybelline jsem četla různé recence, jak pozitivní, tak i negativní, tak jsem zvědavá, co na něj řekneš a recenzi si ráda přečtu :)

      Vymazat
  6. Já s BB krémy z drogérie nemám moc zkušeností, teď mám doma Garnier a samozřejmě nic moc. Tenhle mě ale zaujal docela dávno, tak jsem ráda, že jsi o něm napsala! Láká mě hlavně to, že není mastný, což pro mou pleť je ideální:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že není mastný mě příjemně překvapilo, ten Garnier je oproti tomuhle BB kosmetická katastrofa :)

      Vymazat
  7. Tenhle mě zaujal, asi jako jediný drogeriový. Jinak používám jedině ty asijské. Pořád si nejsem jistá, jestli do něj jít. Trochu mě odrazují ty praskající částečky. Nedělá to pak fleky ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fleky to právěže nedělá, takže můžeš být bez obav :)

      Vymazat
  8. Já mám vyzkoušený pouze "pseudobíbí" od Garnieru a tím mé zkušenosti končí, nějak mě po tomto né přilíš povedeném krému neláká, abych zkoušela další.. ale uvidíme, tento vypadá zajímavě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Garnier mě taky odradil, ale zkouším dál a musím říct, že nejde házet všechny drogérková BBčka do jednoho pytle. Sice krytí je menší, ale za to je moc fajn :)

      Vymazat
  9. Tak doufám, že tenhle dorazí i k nám do čech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,
      ja jsem z tohoto kremu naprosto nadsena. Mam mastenjsi plet, po tomto kremu se me plet vubec nemasti a je velice prijemny. Doporucuji vsem. Prodavaji ho certsve v Rossmanovi za 290 Kc.

      Vymazat
    2. Tak to je super zpráva, že už dorazil do českých drogérií :)

      Vymazat
  10. príde mi to strašne zaujímave tie malé Častičky.. fascinujúce o_O :D

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá moc pěkně:-) Já si plánuji pořídit BB z The Body Shop:-)

    OdpovědětVymazat
  12. BB krém mám jeden od Skin79 a E.Lauder, žádná drogérka mi doma zatím neskončila, nicméně tento vypadá zajímavě...možná jestli někde splaším vzoreček. Mohl by lépe krýt. Já teď v chladnějším počasí spíš používám klasický makeup.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To krytí by mohlo být lepší, to souhlasím, ale jak mám teď opálenější pleť, tak mi to zas až tolik nevadí, protože nedokonalosti nejsou tak nápadné :)

      Vymazat
  13. pekna recenze, :)) BB musim vyzkouset :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tohle "BíBíčko" používá moje maminka a taky je s ním velmi spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, že nejsem jediná, komu vyhovuje :)

      Vymazat
  15. Vypadá to fakt dobře a četla jsem na něj chválu z vícero stran, asi by stál za zkoušku. Naproti tomu BB krém od Maybelline, který už jsem letmo zkusila je... mno, jak to říct hezky - jsem z něj dost rozpačitá. Holt není všecko BB krém co se BB krém jmenuje.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten BB cream od Maybelline zkoušela párkrát jen letmo na ruku a už tehdy se mi moc nezdál. Ono ani tohle není BB, spíš takový lepší tónovací krém, ale zato hodně povedený :)

      Vymazat
  16. Juj, tak tenhleten jsem měla možnost zkusit (v odstínu fair skin) a byl na mně strašně oranžový. Takže ne-e. BB-krémy (nebo spíš ty pseudo-BB) mě nijak nepřesvědčily.
    Měj se!
    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě docela překvapilo, protože mně ten světlý do oranžova vůbec nepřišel. Jinak je fakt, že jde o spíš pseudo BB, ale ze všech těch drogerkových, co jsem zkoušela, je tenhle nejpovedenější :)

      Vymazat
  17. Tento vyzera velmi dobre...nastastie, plet mam bezproblemovu a make up pouzivam slabo kryci len na zjednotienie odtienu, takze toto by mohla byt pre mna alternativa na dni, ked sa nechcem dokonale nalicit od hlavy po paty :) Vdaka za tip!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...