blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

22 srpna 2012

Opalovací přípravky aneb co si letos beru na dovolenou

Věřím, že  mnozí z vás mají, stejně jako já, svoji letošní dovolenou ještě před sebou, takže s článkem nepřicházím tak úplně s křížkem po funuse (ač už je vlastně prakticky skoro konec léta). V dnešním příspěvku bych vás ráda seznámila s opalovacími přípravky, které aktuálně používám a osvědčily se mi, takže je s sebou za odměnu beru na naši letošní dovolenou. Na článek bych potom ráda navázala (v některém z budoucích článků) pokračováním o poopalovací péči.



Bioderma Photoderm Bronz sprej SPF 50+

Sprej s velmi vysokým ochranným faktorem, který aktivuje, podporuje a prodlužuje přirozené opálení pokožky a zabraňuje stárnutí pleti. Vzhledem k vysokému faktoru a jeho textuře ho používám hlavně na obličej. Krém má příjemně lehkou konzistenci, je nekomedogenní a dobře se roztírá bez toho, aniž by zanechával bílé stopy. Je voděodolný a navíc i moc příjemně voní, ale vůně hodně rychle slábne. I dávkování v podobě spreje mi vcelku vyhovuje.
Cena za 200 ml začíná na 440 Korunách.

Cien Opalovací mléko SPF 30

Opalovací mléko s vysokou ochranou pro pokožku neopálenou, citlivou na slunce. Obsahuje vitamín E, je voděodolné a voní úplně typicky, jako klasické opalovací krémy (takže nic moc). Mléko používám na tělo. Má hodně podobnou konzistenci jako Bioderma, jen je o kapánek hutnější. Dobře se roztírá, nezanechává bílé stopy a nelepí.
Cena za 250 ml byla v Lidlu 119 Korun, k mání je i dětská neparfemovaná verze.


Sun Dance Krém na opalování SPF 30

Voděodolný krém na opalování, který je podle výrobce ideální na obličej. Díky komplexu s výtažkem z rozmarýnu chrání pokožku před volnými radikály a navíc i zabraňuje stárnutí pleti. Jeho konzistence je hutnější než u obou výše zmiňovaných a je z nich také nejmastnější, takže já ho používám zásadně jenom na tělo. Krém není tak tekutý, ale i přes to se dobře roztírá a nezanechává bílé stopy.
Balení po 100 ml koupíte v dm-drogerii, cena byla, tuším, okolo 70 Korun.

Sun Ozon Ochranný sprej na vlasy

Sprej obsahuje UV filtr a vitamín B5, takže poskytuje silnou ochranu pro přírodní i barvené vlasy před vysoušením a poškozením vlivem horka a sucha. Dále slibuje i snadné rozčesávání vlasů, které jsem teda ale bohužel nepozorovala. Jeho vůně je hodně podobná opalovacímu mléku Cien, taková typicky "opalovací".
150 ml jsem koupila v Rossmannu za 49 Kaček.


Astrid Balzám na rty Sun s OF 10

Balzám obsahuje avokádový a slunečnicový olej a vitamin E. Díky obsahu UV filtrů poskytuje i bezpečnou a spolehlivou ochranu rtů před škodlivým působením slunečního záření. Co mi ale na balzámu vadí, je jeho vůně a chuť, která je mi vážně docela nepříjemná. Svými účinky se pak o žádnou balzámovou hitparádu taky nejedná, ale zase tak úplně ho zatracovat nechci, takže ho hodnotím jako takový průměr.
Tyčinka o velikosti 4,8 g vás vyjde na nějakých 30 Kaček

Bioderma Photoderm Oral kapsle

A aby opálení vydrželo, pomáhám mu i vnitřně pomocí kapslí, které obsahují omega-3 mastné kyseliny, takže urychlují, zesilují a prodlužují opálení. Kapsle navíc i bojují proti volným radikálům a měly by pomáhat předcházet slunečním alergiím.
30 kapslí seženete zhruba od 310 Kaček, bere se 1 denně.

Na svoji letošní premiéru pak teprve čekají:


Čím se proti sluníčku chráníte vy?

24 komentářů:

  1. týjo, takových věcí..:) já nic na opalování popravdě nepoužívám!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych se asi bála nic nepoužívat, protože se poměrně rychle a snadno spálím, zvlášť na dovolené...

      Vymazat
  2. Já Nubian používám každým rokem.Ne sice na dovolené u vody,přece jen má slabší ochranný faktor,ale na pochůzky po městě nebo výlety po památkách mí vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na něj sama zvědavá, tak uvidíme, jak se mi osvědčí :)

      Vymazat
    2. Nubian je super, ale už není tak lehce k sehnání jako dřív. Já na něj teď narazila náhodou, když byl Retro týden v Lidlu

      Vymazat
  3. ja pouzivam SUN-ka na vsetko - ma to podla mna vsetko, co treba :-). Vysoky faktor, nespalim sa, nevysusuje, nevyhadzem sa po tom... proste moja dlhorocna klasika a menit to teda nemam dovod :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je taky dřív používala hodně, protože i z nějakého spotřebitelského testu vyšly poměrně dobře, ale letos jsem chtěla zkusit něco jiného :)

      Vymazat
  4. Já používala v Turecku - na obličej 30ku a na tělo Nubian a opálila jsem se krásně dohněda :)Sprej na vlasy jsem tam celý vypotřebovala, ale stejně mám vlasy od moře a ze sluníčka zničené :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně spray loni taky moc nepomohl a vlasy jsem měla do dovče hrozné, takže letos je plánuju schovávat pod čepici co to je půjde :(

      Vymazat
  5. Máš toho požehnaně, já mám z Tvé výbavy zkušenost jen se Sundance a Nubianem, se kterým vždycky bojuju, když mi nejde nanášet :-D Hlavně si užij dovču! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Dovča bude sice až v září, ale už teď se jí nemůžu dočkat :)

      Vymazat
  6. Používám stejný ochranný sprej na vlasy :) To rozčesávání jsem trošku nepochopila, vlasy si u moře dávám do drdolu protože nenávidím jak mi všude plavou a nebo se mi připlácnou na záda :D A když jdu od moře tak si stejně umývám i vlasy, jsou přece slané od vody a mastné od toho oleje :D

    Nubian jsem také letos poprvé použila, jsem zvědavá co na něj řekneš :) Já jsem se s ním opálila téměř ihned, ale po pár dnech mi naskočila na zádech taková divná krupička která se pak začala loupat :( Nevím jestli to bylo právě z Nubianu, ale bylo to nepříjemné.. Jinak mě trošku štvalo to dávkování, musí se vklépávat do ruky a to mě hrozně nebaví :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těma vlasama to mám stejně... A na Nubian jsem sama zvědavá, jen se trošku obávám toho malého faktoru, ale uvidíme. No a s tím dávkováním jsi mě teda docela vyděsila, tak snad to nebude tak hrozné :)

      Vymazat
  7. Teda ty máš pořádnou výbavu!:-) Já používám daylong:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daylong jsem taky kdysi používala, ale poslední dobou dávám přednost jiným značkám :)

      Vymazat
  8. Mně se nejvíc osvědčilo používání oriflame SPF 20. Nejdřív jsme se natírala Sundance 30, ale za dva dny už jsem přešla na tu 20.. Chránila skvělě, ale musí se rozetřít pořádně a všude - přítel mi natíral záda a neroztřel to pořádně, takže mám vypálenej obrys, kde jsem byla natřená a kde už ne.. Jo, takový věci se mi stávaj pořád :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jak ředitelka vápenky, takže to vidím tak, že budu taky postupně faktor snižovat... Tak s těma zádama je to nemilé, ale aspoň pak vidíš, že ten opalovák opravdu funguje :D

      Vymazat
  9. já jsem se chránila opalovacím krémem od astrid a balzámem na rty od sun dance

    OdpovědětVymazat
  10. Opalovací olej od Astridu, letos jsem zkoušela poprvé a na jedničku... v Turecku obstál bezvadně. Se sprejem je to i pohodlnější a rychlejší... měla jsem 10 a 6. Ze startu jsem ale používala Daylong 15, tu pak i na ramena, kraje u plavek, zbytek stačil ten olej. Nubian by m nabídnut před odjezdem, ale nějak jsem nesebrala odvahu, ten obal a celkový vzhled mě nějak odradil :D ani nevím proč...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...jooo a abych nezapomněla...obličej Avon spf 30, dostala jsem darem, sama bych si jej asi nekoupila... a taky nebyl špatný, moc hezky voní a chrání taky super!

      Vymazat
  11. Sun Dance je opravdu sázka na jistotu, měla jsem možnost vyzkoušet i vzorky s faktorem kolem 50 - ale tu mi zabavil manža na dovolenou na kola :-) maže si tím nos :-) Letos jsem se docela připekla na zahradě takže to nebudu potřebovat. Viděla jsem kamarádku, co jí jedna kosmetčka dělala permanentní make-up s když se opálila, vypadala jako ze žurnálu :-)

    OdpovědětVymazat
  12. visit our website dolabuy dior have a peek at this site luxury replica bags check out this site gucci replica bags

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...