blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

13 července 2012

Moje osvědčené přípravky proti vypadávání vlasů - šampon Vichy Dercos aminexil, Regenerační kondicionér keratin a DUO tekuté vlasy

Kdysi jsem vám v jednom článku slibovala, že vám prozradím, co mi pomohlo proti vypadávání vlasů, takže tady máte slíbený post s výrobky z vlasové kosmetiky, které se mi osvědčily a které mi vypadávání vlasů zmírnily.
Ještě dodám, že kromě toho, že jsem všechny produkty používala současně a dlouhodobě (od března), tak jsem vyměnila i klasický hřeben za Tangle teezer. Výsledkem pak bylo nejen výrazné zmírnění vypadávání vlasů, ale mé jemné vlasy se staly i o kapku pevnějšími.


Vichy Dercos Aminexil posilující šampon
Co slibuje výrobce:
Vichy Dercos posilující šampon s Aminexilem® a vitaminy PP, B5 a B6. Posiluje vlasový kořínek a vlas po celé jeho délce.
Aktivní látky: Aminexil - zvyšuje množství vlasů v růstové fázi, působí proti ztuhnutí kolagenového pouzdra, tím omezuje vypadávání vlasů; Vitaminy PP, B5, B6 - zabraňují vypadávání vlasů; Termální voda z Vichy - voda z pramene Lucas je obohacena o 17 minerálních a 13 stopových prvků a tím se stává nejvíce mineralizovanou vodou ve Francii.

Moje hodnocení:
Šampon s klasickou konzistencí a perleťovou barvou. Nepění tolik, jako klasické drogérkové šampony, ale zase je na tom o mnoho lépe, než šampon Alverde. Má unisex parfemaci. Byla a stále jsem s ním nad míru spokojená a mám za to, že právě tenhle šampon může z velké míry za to, že mi vlasy přestaly padat.
200 ml balení jsem kupovala v lékárně za zhruba 300 Kč.

Regenerační kondicioner Keratin s vitamínovým olejem z obilných klíčků (Bione cosmetics)
Co slibuje výrobce:
Používáním kondicionéru Keratin dochází k doplnění vlasové struktury narušené slunečním zářením, barvením, trvalou ondulací, fénováním, odbarvováním a stárnutím. Vlasy se zpevní, vrátí se jejich pružnost, lesk a netřepí se. Kondicionér je doplněn o regenerační panthenol a o kondicionační rostlinný lecithin. Výživa vlasů je podpořena kličkovým olejem s vitamíny B1, B2, B6 a jiné. Po aplikaci dochází ke zvětšení objemu účesu a ke zvýšení lesku vlasů. Kondicionér je velmi jemný a nedráždivý. Neobsahuje silikony ani ropné produkty. Vykazuje vysokou rozčesávatelnost vlasů, zvětšuje jejich objem. 

Moje hodnocení:
Jedná se zatím o ten nejlepší kondicionér, který jsem kdy měla. Je pro něj typická tekutější konzistence a lehká textura, má bílou barvu. Jeho velkým plusem je, že nezatěžuje vlasy, takže když ho napatláte až ke kořínkům, vlasy vám po něm rozhodně nezplihnou. Vůně opět unisex, taková hodně svěží. Vlasy jdou po použití krásně rozčesat, jsou lesklé a mají objem. Z tohohle výrobku jsem nadšená natolik, že jsem si pořídila celou řadu (šampon, kondicionér a masku).
Balení o obsahu 260 ml jsem kupovala zhruba za 70 Kaček v brněnské drogérii Jasmín.



Duo tekuté vlasy (Bione cosmetics)
Co slibuje výrobce:
DUO tekuté vlasy  intenzivní regenerace pro všechny typy vlasů. Obsahuje regenerační aminokomplex a keratin. Zvětšuje objem účesu. Použitím tekutých vlasů dochází k doplnění vlasové struktury. Vlasy se zpevní, vrátí se jim pružnost a lesk, netřepí se. 

Moje hodnocení:
Spray s praktickým uzamykáním rozprašovače. Stejně jako u předchozích výrobků má unisex vůni. Přijde mi, že po použití se vlasy více lesknou. Aplikovala jsem ho do délek, většinou do mokrých vlasů.
Lahvička o objemu 150 ml mě vyšla přibližně na 90 Kaček, kupovala jsem opět v brněnském Jasmínu.



Jakými zbraněmi bojujete proti vypadávání vlasů vy?

30 komentářů:

  1. já můžu doporučit revlon anti hair loss..ten mi padání zmírnit, ale i tak záleží na příčině..jakmile je v tom stres nebo hormony, ta se s tím moc dělat nedá :(

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky používám ten kondicionér s keratinem a jsem s ním moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si teď pořídila konečně celou sadu, tak jsem zvědavá, jak budou přípravky fungovat společně :)

      Vymazat
  3. Určite niečo vyskúšam. Skvelé tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  4. úžasný článok,ďakujem za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  5. S vypadáváním vlasů zkušenosti nemám. Ale od Bione DUO mám kondicionéry a jsem s nimi velmi spokojená, při rozčesávání vlasů si nevytrhnu tolik vlasů :)

    OdpovědětVymazat
  6. Že je ten Tangle Teezer vážně doopravdy účinný? Mně taky přijde, že po něm mám mnohem lepší, pevnější a celkově zdravější a silnější vlasy než dříve (ať už jsem se česala čímkoliv anebo ničím). Je to prostě zázrak, já na tom trvám!
    A z tvých výrobků mě zaujal hlavně ten kondicionér. Sice mám raději hutnější kondicionéry (lépe se mi aplikují a méně/pomaleji ubývají), ale líbí se mi, že nezatěžuje vlasy. Vytváření objemu a absence silikonů mě taky těší. Ještě mi řekni, zda je něco platný i na sušší vlasy? To je totiž můj hlavní problém. Určitě se po něm kouknu, sice Jasmín nikde nemám, ale třeba uspěju v PeMi nebo v menších drogerkách. Případně zneužiju své spojence v Brně... :-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, já taky považuju TT za malý zázrak :) A co se týče kondicionéru, tak já mám sušší vlasy hlavně teď v létě a řekla bych, že i na ně je dobrý... ale čas od času si holt musím dopřát do konečků i olej.
      A na Omlazení jsem četla, že v Praze by měl být k dostání právě v PeMi :)

      Vymazat
    2. Jojo, PeMi, už jsem si to vyhledala. V nejbližší době pro něj letím :)

      Vymazat
    3. Tak mi pak dej určitě vědět, jak s ním jsi spokojená :)

      Vymazat
  7. Na ten kondicionér jsi mě nalákala, už vím, co si koupím na začátku semestru v Brně :-). A na brněnské Jasmíny nedám dopustit! S padáním vlasů problém nemám, ale šampon by se mohl třeba někdy hodit mému příteli :-). A pokud chceš, podívej se ke mně na blogsale, nabízím botičky.

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kondicionér je vážně fajn, moc ho doporučuju a v brněnských Jasmínech se vážně občas dají sehnat poklady :)

      Vymazat
  8. na jaře mi začaly horzně vypadávat vlasy a proti tomu hodně pomohly pivní kvasnice...prodávají je v lékarně asi za 70 korun :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch pivních kvasnicích jsem taky slyšela, jenže já už byla z těch různých pilulek, které mi nezabíraly tak otrávená, že už jsem se zařekla, že zkusím něco jiného :)

      Vymazat
  9. nemohla bys přidat foto složení toho kondicionéru od Bione? celkem by mě to zajímalo, ale Jasmín je trochu z ruky .)

    OdpovědětVymazat
  10. Mně docela láká ten kondicionér, taky bych se přimlouvala za fotku složení:-) M.

    OdpovědětVymazat
  11. Měla jsem ten Vichy, poprvé jsem ho používala společně s ampulkami od vichy a stal se zázrak a vlasy mi skoro přestaly padat. Bohužel zázrak byl jen doačasný a zhruba do měsíce se mi padání vrátilo ještě ve větší míře. Šla jsem si tedy pro šampon znovu a opět po prvním balení vypadávání ustávalo, při druhém balení se mi už vypadávání opět rozjelo jako po pauze. Ještě dodám, že během toho jsem zobala biosil a methionin na střídačku, Tangle Teezer používám od dubna taky. Pak jsem to ale nevydržela a musela jít na kožní, protože padání neustávalo. Když jsem doktorce řekla, že mi pomohl šampon vichy, tak se mi celkem vysmála, že šampon je to poslední, co by mi vlasy zachránilo, že v 95% případů se musí problém řešit vnitřně a ne jen šamponem na povrchu..
    Takže na nějaké zmírnění padání určitě super, ale pokud má člověk skutečný zdravotní problém s padáním vlasů, jen šampon mu nemůže, stejně jako mě. Bohužel. Nicméně musím dodat, že ani po návštěvě doktorky a nasazení její léčby mi padání vlasů neustalo a padají stále dál a hodně. Už jsem z toho dost na dně...
    a omlouvám se, za dlouhý koment :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní v lékárně mi řekla to samé, že začít se musí vnitřně, že šampon je až takové to doplňkové... jenže všechny vitamíny, co jsem brala, na mě bohužel neměly žádný účinek, pomohla mi až tahle kombinace... Tak držím palce, ať se tvůj problém vyřeší a vlasy padat přestanou!

      Vymazat
  12. Tak až zas příště nebudu vědět co s vypadáváním vlasů, musím si vzpomenout na tvůj článek :)

    OdpovědětVymazat
  13. Asi něco vyzkouším, dobré tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Kondicionér určitě vyzkouším. Na vlasy si dost potrpím. Pokud máte holky problém s vypadáváním, tak naše známá je lékárnice a radila mi, že lepší než vlasová kosmetika je výživa, která dodá vitamíny zevnitř. Začla jsem užívat Donnu Hair a opravdu velmi pomohla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle vitamíny mi taky paní lékárnice radila, že jsou prý jedny z nejlepších :)

      Vymazat
  15. Tak ten kondicioner chci taky!!!! Slozeni vypada opravdu dobre.
    A jinak na sampony proti vypadavani vlasu taky moc neverim.

    OdpovědětVymazat
  16. Ty joo, díky za tip, určitě vyzkouším :-)...zatím používám šampon Capillus s kofeinem a ten kombinuju i se sérem na vlasy, je to konopná kosmetika a nedám na tehle šampon dopustit, pro mě zatím nejúčinnější ze všech šamponu proti padání vlasů, můžete taky vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Mně úplně nejvíc pomohlo změnit stravu, jídelníček obohatit o B-čka a ještě více zeleniny, než co jsem jedla dosud :)) A div se světě, pomohlo. Inspirací mi bylo mnoho článku na netu, například: www.toppik.cz/vitaminy-proti-padani-vlasu/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...