blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

09 července 2012

Jak se starám o svoje ruce a nehtovou kůžičku

Jak jsem si naivně myslela, že o "prázdninách" budu mít na blog a vlastně na všechno daleko víc času, tak jsem se šeredně mýlila, protože tahle idyla se bohužel nekoná. Místo školy mě teď zaměstnává práce, takže Anna Kareninová leží už pár dní netknutá na poličce a chystané články zase naopak v hlavě... takže ať žijou prázdniny!
U jednoho z předchozích článků Verunka z blogu U dvou Verunek chtěla vědět, jak se starám o svoje ruce a nehtovou kůžičku a právě proto se dneska budu věnovat právě tomuhle tématu a tímto Verunce děkuji za námět na článek.

Na začátek používám před každou manikúrou peeling. Speciálně na ruce pak mám Milk hand scrub od Body Basics, už jsem o něm psala, takže více si o něm můžete přečíst zde. Někdy, když se mi chce, si svůj peeling i vyrobím. Je k němu potřeba cukr, mletá káva a olivový olej. Výhodou je, že tahle kombinace ruce nevysušuje, ale naopak je krásně promastí.

Čas od času (nikoli však pravidelně, vzhledem k úspoře času), k zatlačení přebytečné kůžičky používám Přípravek na změkčování kůžičky od firmy Kopretina. Produkt má balení jako klasický lak na nehty, takovou vodově gelovou konzistenci a nanáší se štětečkem, aplikace je tedy přesná. Po chvilce působení kůžička hezky změkne a pak není problém ji hezky zatlačit. 12 ml balení jsem sehnala v brněnské drogérii Jasmín za cenu okolo 50 Kaček (bohužel nevím přesně).

Dalším krokem je pak zastřihávání kůžičky manikúrními nůžkami. Asi nemusím dodávat, že nůžky je potřeba mít ostré a hlavně úzké. Vím, že kůžička by se správně zastřihávat neměla, ale mně to tak prostě vyhovuje. Mějte na paměti, že při tomhle kroku je potřeba postupovat opatrně, protože může dojít k poranění nehtového lůžka a nesprávně zastřihnutá kůžička může být příčinou záděrů.

Poté následuje ošetření nehtového okolí Nehtovým olejem od značky Four seasons. Olej nijak nevoní a nanáší se štětečkem. Po nanesení chvilku počkám, než se olej vsákne a zbytek do nehtového lůžka a kůžičky vmasíruju. Olej jsem sehnala opět v brněnském Jasmínu za cenu okolo 60 Korun.
Ještě dodám jeden svůj tip. Pokud vám vadí, že olej nijak nevoní, doporučuji do něj přidat pár kapek esenciálního oleje, já dala levandulový.

V neposlední řadě je při péči o nehtovou kůžičku důležitý také krém na ruce. Já mám sušší ruce, takže mám ráda krémy mastnější a hutnější. V současné době je mým oblíbencem 24h hand protection balm od Essence, který obsahuje bambucké máslo a kokosový olej a krásně suchou pokožku na rukou vyživí a hydratuje. Navíc moc příjemně voní. 75 ml balení jsem koupila za 35 Korun v Douglasu.

Co používám nepravidelně, když si zrovna vzpomenu, je Maska na ruce a nehty vyživující a vybělující od Ziaji, o níž jsem více psala zde. Potom ještě potřebuji Olejové pero na nehty, kterým v mezidobí mezi manikúrami zatlačuji nehtovou kůžičku, já to své mám od značky S-he z Dm-drogerie.

A jak se o své ruce a nehtovou kůžičku staráte vy? Máte nějaký tip na dobrý přípravek?

30 komentářů:

  1. A já děkuji za článeček! Tvoje upravené nehty se mi v každém lakovacím postu moc líbí, takže není na škodu se něco přiučit ;-)
    Škoda, že tu nemáme Jasmín, ten gel na kůžičku od Kopretiny se mi zamlouvá. A opět jsem si připomněla, jak ten peeling (mám tentýž) ráda používám, ale hrozně na to bzdím, vlastně teď ani nevím, kde se nachází. Jsem ostuda!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a doufám, že článek bude přínosný :) Verunko, podobný gel na kůžičku prodává i Four seasons, tak snad budeš úspěšná a seženeš ho :)

      Vymazat
  2. Já osobně jsem se uhnízdila u Lemony Flutter od Lush a asi u něj zůstanu. ;)
    Skvělý článek. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten už jsem při své minulé návštěvě Lush krámku taky držela v ruce, protože naprotsto božsky voní, ale pak jsem si řekla, že si ho koupím, až spotřebuju všechny svoje mazací serepetičky :)

      Vymazat
    2. Přidávám se ke Kyky, taky ho mám a hrozně ráda používám :) Nejdřív voní jemně citrůnkově, pak v něm cítím i bylinky... ale je dost mastný, používám jej jenom na noc. A vydrží asi tak sto let, v tom kelímku je ho hrozně moc!
      Verunka

      Vymazat
    3. Tak rozhodnuto, Lemony Flutter bude můj! :)

      Vymazat
  3. Tak to jsi narazila na něco, co už dlouho plánuju, ale pořád jsem se jaksi k týhle detailní údržbě nehtů nemohla odhodlat. Tak zítra na to vlítnu a ruce budu mít (díky tvým tipům) jako ze škatulky ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. ten peeling používám taky, i na celé tělo, nedávám tedy kávu, ale jen olej a cukr

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, některé tipy určitě využiju:-) Já na nehtovou kůžičku používám olejíček od OPI a Lemony Flutter od LUSH:-) Kůžičku si občas jen trochu zatlačuju, ale většinou nestříhám. A oblíbený krém na ruce mám od Avene a od LOccitane:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Lemony Flutter mám v plánu, snad si ho pořídím při své srpnové návštěvě Prahy :)

      Vymazat
  6. Moc super článek! Chystám se na podobný :-) Děkuji za inspiraci a tipy!

    OdpovědětVymazat
  7. Kam chodíš na nůžky? Já na pořádně ostré pořád nemůžu natrefit:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejničko, asi tě zklamu, ale tyhle nůžky mám už věky, jsou z nějaké manikurní sady. Bohužel když jsem sháněla podobné, tak bez úspěchu :(

      Vymazat
  8. Super nápady, já se o ruce moc nestarám, asi bych měla začít

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To já už jsem si na tu pravidelnou péči o ruce tak navykla, že už bych bez ní nemohla být :)

      Vymazat
  9. Skvele tipy, nektere z nich urcite vyuziju!

    http://klaraspoint.blogspot.cz/
    http://klaraspoint.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Já se o kůžičku bohužel moc nestarám.. zjistila jsem totiž, že čím víc s kůžičkou něco provádím, tím horší pak ty ruce mám.. dělají se mi pak strašné záděry a mám okolí vysušené a tak.. :(

    OdpovědětVymazat
  11. Krém jsem měla, olejíček ještě mám, fajn věci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, ten krém jsem si naprosto zamilovala kvůli jeho vůni :)

      Vymazat
  12. Olejíček mám taky, leč moje péče o ruce se míjí účinkem :( (školní dílny mluví za vše). Parádní článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) V práci moje ruce taky bohužel dost trpí, ale o to víc jim pak věnuju péči :)

      Vymazat
  13. ja pouzivam take to oreavatko, pomarancove drievko a olejcek...a kazdy den ruky kremujem. Essence som mala este pred rokom, ked to bola novinka a prisiel mi tekutejsi, takze tuto novu verziu som si uz nekupovala..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...