blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

17 července 2012

Balea face Tónovací denní krém - Naturell

Při hledání alternativy, která by mi nahradila make-up i v parných letních dnech, jsem narazila mimo jiné i na  Tónovací denní krém od značky Balea, takže pokud vás zajímá, jestli stojí za to si krém pořídit nebo se raději dál poohlížet po něčem jiném, čtěte dál...
Jako obvykle dodávám, že 50 ml koupíte v dm-drogerii za 59 Kaček. Na výběr pak máte 2 odstíny - světlejší naturell, na který bude dnešní recenze a tmavší bronz.


 

Co slibuje výrobce:
Účinky: Balea tónovací denní krém dodá unavené pleti zářivý zdravý vzhled. Je vhodný pro každý typ pleti.

Můj názor:
První, co mě na výrobku zaujalo hned poté, co jsem ho otevřela, byla výrazná parfemace. Vůni nedokážu vůbec popsat, ale není vůbec sympatická (voní stejně jako Balea odličovací mléko) a nevyhovuje mi, že na pleti se nějakou dobu drží, takže o to je to pro mě horší.
Tónovací krém vypadá na první pohled jako make-up, ale má lehkou krémovou konzistenci, takže se dobře roztírá. Do pleti ho ale musíte zapracovávat delší dobu. Krém rozhodně není nijak mastný nebo hutný, ale naopak díky své lehké konzistenci ideální na léto, protože pleť je po použití hydratovaná.

Po použití jsem pozorovala, že pleť je sjednocená minimálně, nedostatky rozhodně nezakryje, takže korektor je nutný. Pleť po použití vypadá přirozeně, neleskne se, takže pudr můžete s klidem vynechat. Ač se může na první pohled odstín zdát tmavý, není tomu tak, plně se přizpůsobil barvě pleti i přes to, že jsem bledule. Výdrž není také nijak valná, večer už jsem z pleti neměla skoro co odličovat.Krém by měl údajně obsahovat i UV ochranu s vitaminem E, která zabraňuje stárnutí, dále by měl pleť rozzářit díky částečkám odrážejícím světlo. Upřímně jsem ale žádné rozzáření nepozorovala.

Když to shrnu, pro mě osobně se jedná o naprostou zbytečnost. Jednak se mi nelíbí parfemace a pak potřebuji i lepší krytí, protože má pleť není dokonalá. Naopak zase věřím, že krém si své příznivce rozhodně najde, protože moje mamka si ho naopak zase nemůže vynachválit. Nevím, možná jsem jenom moc náročná...

Čím nahrazujete v létě make-up vy?



54 komentářů:

  1. Já si koupila tónovací krém od Alverde. Ikdyž o tomto jsem taky uvažovala...

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze. Za tu cenu asi nejde čekat zázraky..
    Ale ta parfemace by mi vadila. Strašně mi vadí jak smrdí tonovací krém od Lancome z té nové multi- lift řady..a to je teda o dost dražší :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já po pravdě ani zázraky nečekala... ale znáš to, občas se najde i výjimka :)

      Vymazat
  3. Já bych ho možná i zkusila. přes léto se dost vyvarovávám make-upu :) Nechápu holky co maj tmavý make-up naplácaný ve vrstvě na obličeji a ve vedru, když se zpotí, tak jim to teče po obličeji a kape po oblečení. :D Tento hnus jsem viděla na dovči na každým kroku a to prosím byli převážně češky :O takže se zamyslet nad jen nějakým tonákem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě... tohle se mi taky nelíbí a navíc by mi to bylo nepříjemný... já osobně navíc na dovče dávám své pleti prázdniny a nic jiného než řasenku si nedávám :)

      Vymazat
  4. Já mám nejradši tónovací broskvovej krém od Oriflame :) Míchám si na hřbetu oba odstíny ( light a dark ) a jsem s ním maximálně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O něm jsem taky uvažovala, pokud máš na mysli takovej ten v černé tubičce? Tak já ho nakonec teda asi přece vyzkouším... děkuji za tip :)

      Vymazat
  5. Už jsem ho poslala dál, připadal mi dost do oranžova. Navíc mi zvýraznil kdejakou šupinku, takže za mě bych ho nedoporučovala na suchou pleť. A vůně opravdu nic moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně naštěstí šupinky nezvýrazňoval, ale mám sušší jen tváře... a vůně příšerná! :)

      Vymazat
  6. Já upřímně ve velkých vedrech make-up za nic neměním, ale rovnou ho vyřazuju úplně. Jsem na to letos nějaká citlivá a nesnesu v horku na obličeji nic, takže jen namažu opalovákem, dám řasenku, rtěnku nebo lesk a pááá :))
    Balee bych v tomhle moc nevěřila, ale já jí nevěřím skoro v ničem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já těmhle levným značkám taky moc nevěřím, ale tak jsem si říkala, že za zkoušku nic nedám... občas se totiž nějaká výjimka najde :)
      Já to v horku řeším podobně jako ty... dám si opalovák, korektor, tvářenku, řasenku a jdu :)

      Vymazat
  7. Já ho mám taky a jsem s ním spokojená, parfemace mi nevadí a už jsem si zvykla, že korektor bude prostě nutný. Na léto pro mě milý společník :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si původně myslela, že si na tu parfemaci taky zvyknu, ale nějak jsem to nedokázala.

      Vymazat
  8. podle popisu mě to vůbec nezaujalo. na mě by to určitě vypadalo jako tmavá maska. jinak já si v létě vystačím jen s pudrem.

    OdpovědětVymazat
  9. Minule jsem ho držela v ruce, ještě doteď jsem nad ním dumala, koupit - nekoupit. Evidentně bych ale takový krém vůbec nevyužila. Díky za recenzi.

    OdpovědětVymazat
  10. Já teď v létě používám ráda tónovák od NARS:-) A nezkoušela jsi nějaké BB krémy? Já se chystám na skin 79 VIP Gold.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z BB creamů mám doma Misshu Perfect cover a Super+ od Skin79 a do horka mi nepřijdou nijak zvlášť ideální, teda aspoň ta Missha. Skin79 je takovej trošku lehčí, mně možná i vyhovuje víc.

      Vymazat
  11. Já jsem celé léto používala "BB" Garnier, už ale skoro 2 týdny používám vzorky BB krémů Skin79. Jsem s nimi hrozně spokojená a jeden si objednám v plném balení. Mám vzorky těch, co nejvíce kryjí a můj favorit kryje téměr dokonale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a o jakého favorita jde jestli se můžu zeptat :)? Zrovna přemýšlím jaký objednat aby trochu kryl. Děkuju :)

      Vymazat
    2. Taky by mě to zajímalo :) Já mám teď od Skin79 Super+ BB a ten mi přijde moc fajn, ale že by nějak super extra kryl, to nee.

      Vymazat
  12. podľa mňa je skvelý, ja ho ešte dopĺňam minerálnym púdrom a je to fajn :-)

    OdpovědětVymazat
  13. A jaj, tak to nebude nic pro mě. Hlavně nejsem příznivcem výrazně parfémovaných krémů, vůně se pak tluče se vším možným ;-). A ještě k tomu nevalná výdrž...hm, tak zůstanu u svojí letní osvědčený taktiky. Lehký opálení, krém Ideália od Vichy a neznatelný poprašek pudru. Míň je (nejen v létě) víc, že? ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  14. Myslela jsem si to! Koupila jsem si ten barevný s okurkou pro mladou pleť a zatím mám stejný pocit:/ akorát hezky jemně voní..

    OdpovědětVymazat
  15. Uf... díky moc za recenzi! :) Chtěla jsem si ho přidat na svůj nákupní kosmetický seznam, ale po téhle recenzi rozhodně ne!
    Doma sice už jeden od Dermacolu mám, ale jeden v záloze se vždycky hodí. Po tomhle se asi na nějakou zálohu vykašlu :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se osvědčil BB oil free od Garnieru, psala jsem na něj i recenzi u mě na blogu. Na Baleu jsem zatím neslyšela pozitivní hodnocení. V tomhle případě si radši připlatím za kvalitu.

    OdpovědětVymazat
  17. Já používám tento a vyhovuje :) Je pravda, že moje pleť nemá pupínky, nic.. ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Tedy ta cena je více než lákavá

    OdpovědětVymazat
  19. Za tu cenu by som teda nečakala nič užasného...pekná recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  20. Na výrazné parfemace si také moc nepotrpím + navíc mám BB cream od SKIN79 a ještě teď v létě používám tónovacím krém Ziaja takže mě Balea nechává v klidu :)
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten Ziají tónovák se musím mrknout, až budu v Praze, ten mě docela zajímá :) Děkuji za tip! :)

      Vymazat
  21. Tak tohle jsem měla taky a taky jsem nebyla spokojená. V létě buď nenosím make-up vůbec nebo používám minerální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já minerálnímu make-upu zatím nepřišla na chuť, ale věřím, že to ještě přijde... takže jsem na tom momentálně tak, že v horku si dám na obličej opalovák, korektor, tvářenku, řasenku a jdu :)

      Vymazat
  22. It looks great!
    Mai from My F&B Corner
    International Giveaway in my blog

    OdpovědětVymazat
  23. No, tak já jsem s krytím nepočítala a pořídila jsem si ho na léto, jen pro sjednocení pleti. Je na mě tmavší, ale když se opálím, je to ok. Takže za mě naopak paráda.

    OdpovědětVymazat
  24. No tak tónovací krémy nekryjou, takže se to dalo čekat. Jinak pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu:) Jj, to já vím, že nejsou určené ke krytí, možná jsem to tam napsala poněkud nešťastně :)

      Vymazat
  25. U viacerých komentárov som čítala, že lacnú značku ako Balea ani nekupujú. Ja s ňou však mám len pozitívne skúsenosti. Používam viacero Balea produktov. Samozrejme sa občas stane, že od nich kúpim niečo čo nie je dobré, ale to sa stáva u každej značky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si sem tam taky něco od Baley pořídím, ale snažím se jí už moc nekupovat, protože většinou přijde zklamání :(

      Vymazat
  26. Přidávám se k menšině spokojených uživatelek :) Používala jsem ho prakticky celou dobu na gymplu. Parfemace mi nevadí, nepřijde mi tolik výrazná. Hezky sjednocuje, i když souhlasím s nekrytím všech nedokonalostí, na to je třeba pak ještě korektor. A na obličeji mi vydržel - večer jsem ho pravidelně odličovala, na tamponku byl. Dělal mi hezkou pleť - zmatňoval, příjemně hydratoval, neleskla jsem se, nic mi neucpával. To moc jiných krémů zatím nesvedlo. Teďka používám střídavě BBčka a tónovák od Nivey a ten je nic moc, nevydrží, špatně se mi roztírá, jenom sjednotí barvu, ale docela se po něm lesknu (a to je určen na mladou a komedogenní pleť, tak to vůbec, na tohle účinky nemá). Vím, že je chválený i tónovák od Dermacolu, ale ten mi přijde zas moc hutný.
    Je teda fakt, že nemám moc náročnou pleť. Tak počítám, že se k Balee zase vrátím. A k tomu na střídačku BB ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten tónovák od Dermacolu jsem taky chtěla vyzkoušet, jenže i ten světlý odstín je na mě strašně moc tmavý :(

      Vymazat
  27. Mne tá vôňa teda tiež príšerne vadí :( Mne sa počas leta osvedčil minerálny make-up od elf (ten 4-odtieňový), pleť mi zmatní a zjednotí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minerální make-up chci taky časem vyzkoušet, ale až dopatlám všechny svoje BB :)

      Vymazat
  28. Ta cena je fakt nízká, takže se ani nedivím.. A mě se nelíbí už i na fotce, i když ta samozřejmě může zkreslovat. Já potřebuju dost krýt, takže pro mě by nebyl. Jinak pěkná recenze ;).

    OdpovědětVymazat
  29. Přesně jak říkáte, za tak nízkou cenu v této době čekat zázraky nelze.Musím ale říct, že tónovací makeupy neslouží pro krytí nedostatků pleti, pouze sjednocují barvu pleti a proto jsou vhodné spíše na čistou pleť, kterou není třeba zatěžovat klasickými makeupy.. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to já vím, jen jsem se v té recenzi zřejmě špatně vyjádřila :)

      Vymazat
  30. Great site you have got here.. It's difficult to find high-quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you! Take care!!
    Also see my page - Lift And Glow

    OdpovědětVymazat
  31. I have been browsing on-line greater than three hours lately, but I by no means discovered any fascinating article like yours.

    It's lovely value enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content as you probably did, the web might be much more useful than ever before.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...