blog kontakt chystané články oblíbené blogy giveaways wishlist

02 dubna 2012

Alpecin Medicinal Special - Vitaminové tonikum na vlasy


Nezapomeňte na GIVEAWAY

Dnes tu máme recenzi na další z přípravků, který je určen proti vypadávání vlasů. Vitaminové tonikum na vlasy od Alpecinu jsem si koupila na radu slečny lékárnice, která mi ho vychválila. Za 200 ml jsem zaplatila 280 Kč a těšila se, že se mé vlasy aspoň trošku umoudří a padat přestanou. A to byla chyba.


Co slibuje výrobce:
Vitaminové tonikum na vlasy předchází vypadávání vlasů, které je spojeno s citlivou, náročnou pokožkou hlavy. Biologicky aktivní komplex rostlinných látek podporuje a normalizuje přirozené funkce kůže a chrání před podrážděním.
Každodenní masáž hlavy s Alpecin Medicinal SPECIAL zlepšuje prokrvení a podporuje látkovou výměnu. Extrakt z chmele zklidňuje pokožku hlavy, aktivní vitaminy A a E spolu s esenciálními mastnými kyselinami posilují odolnost kůže. Předpoklad zdravého růstu vlasů.

Moje hodnocení:
Ještě než začnu hodnotit, ráda bych podotkla, že tonikum jsem používala podle pokynů výrobce, a sice každý den ráno a po každém umytí vlasů jsem ho vmasírovala do pokožky hlavy (k tomuto účelu mi skvěle posloužil Tangle Teezer). Testování trvalo přes měsíc.

Problém číslo jedna se skrývá už v samotném balení, které mi při aplikaci na vlasovou pokožku znepříjemňovalo život. To, co mi chybělo, je klasický aplikátor, který mají snad i ty nejlevnější vlasové vody a díky kterému se tonikum dostane pohodlně až ke kořínkům a díky kterému tonika nespotřebujete velké množství. Takže má každodenní realita byla taková, že jsem kromě vlasové pokožky měla úplně zbytečně zmáčenou i velkou část vlasů a tonikum mi teklo dokonce i po čele. Když to vezmu statisticky, tak skoro půl balení bylo pryč za deset dní!

Problém číslo dva je určitě vůně, pokud se to tak vůbec dá nazývat. Bohužel ji nedokážu popsat, ale věřte mi, že to není nic příjemného, zvlášť když z vlasů nevyčuchne a je cítit i po jejich umytí.
A dostáváme se k problému číslo tři - účinnosti. Bohužel jsem za celou dobu používání nezpozorovala žádný pozitivní účinek na vypadávání vlasů. Nečekala jsem, že by mi vlasy přestaly vypadávat úplně, ale očekávala jsem aspoň nějaké zlepšení, které se bohužel nedostavilo.


Za mě teda říkám, že se jedná o totální propadák a upřímně lituji zbytečně vyhozených peněz.

A co vy, máte s tonikem lepší zkušenosti?

Možná to teď vypadá, že jsem přehnaně náročná, ale na důkaz toho, že to tak není, vám v některém z dalších článků představím něco, co mi na vypadávání vlasů pomohlo :)

40 komentářů:

  1. ted jsem ještě nikdy neměla,ale díky za tvou recenzi,aspon si ho nikdy nekoupím,až ho někde uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak aspoň vím, čemu se vyhnout.. :) Já jsem na vypadávání jedla Biosil a u mě teda vážně zabral..

    OdpovědětVymazat
  3. ja som zase užívala si všetky dostupné tabletky, posledné ma stáli 23€ na mesiac a výsledok žiadny...teraz som si prestala vlasy fénovať žehliť a natáčať a používam pantenolový šampón z lekárne a ani som to nerobila zámerne ale vlasy mi už nepadajú a navyše strašne rýchlo rastú....škoda všetkých tých peňazí ale konečne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už do těch zázračných přípravků taky nasázela peněz, že to radši ani počítat nechci. Ale ještě bych ráda vyzkoušela GS Eladen, ten prý dělá divy :)

      Vymazat
  4. Já ho nepoužívám, ale manžel si Alpecin na vypadávání vlasů kupuje a je s ním spokojený. Ale má nějaký jiný-modré balení, pro posilování kořínků a zabránění dědičnému vypadávání vlasů...

    OdpovědětVymazat
  5. Přehnaně náročná snad ne, ale tuším, že aby to mělo nějaký účinek, tak by to chtělo užívat aspoň měsíc v kuse. Teda, nevím, co výrobce doporučuje, ale málokterý výrobek dovede napravit nešvar tohoto typu za týden a půl. A když už, tak je to nějaký dryják, který zas může uškodit jinde.
    Ale to balení je blbé, no. A tangle teezer schvaluju, už se neumím česat s ničím jiným.
    S tonikem ale zkušenost nemám. Jestli někoho trápí vypadávající vlasy, můžu doporučit celkem provařený Biosil Plus, nevím zda zastaví vypadávání (mně vlasy nijak hrozivě nepadají), ale každopádně obnovuje růst, opravdu. Obvykle mi kolem spánků 2x za rok dorůstají v tenkých pramíncích vlásky, ale pokud začnu brát Biosil (na 2 měsíce, doporučují se tři, ale mně to stačí), rozrostou se okamžitě znovu, to je fofr. Jsem nevěřila vlastním očím!
    Jsem zvědavá, co nám na vlasy doporučíš příště! :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to testování trvalo přes měsíc, ještě to doplním do článku. Já si to pak totiž přelila do lahvičky s aplikátorem a tonikum mizelo pomaleji :)
      Biosil mi už moc nezabírá, ale chci vyzkoušet GS Eladen, slyšela jsem na něj u Plum na blogu chválu :)

      Vymazat
    2. Aha, tak potom to chápu :)
      A Biosil jsi používala s přestávkami? Nevím, zda se to na něm píše, ale max. po 3 měsících se má udělat alespoň 1-měsíční pauza.
      A na ten GS Eladen jsem zvědavá, zatím špatné recenze neschytal :)

      Vymazat
    3. Jo jo, s přestávkami. Vždycky beru 2 tablety denně a po dvou dobraných baleních dělám přestávku, většinou několika měsíční.

      Vymazat
  6. Jsem zvědavá, co ti pomohlo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky :) Na tyhle blbosti na vlasy jsem prostě ulítlá :D

      Vymazat
  7. ja neviem, no. ono treba zvážiť aj iné faktory akým je stres (možno by stačilo tým pádom zvýšiť iba príjem B-komplexu), počula som už dokonca aj o pozitívnych účinkoch kremíka. no a ak je to vypadávanie neznesiteľné, tak by sa možno patrilo pouvažovať aj nad zdravotným stavom (štítna žľaza?) alebo len nejaká chýbajúca živina... a potom ako doplnok toho všetkého môžu byť všetky možné toniká a vodičky. s tabletkami na rast vlasov by som zachádzala opatrne, lebo zvyknú dráždiť žalúdok u precitlivenejších osôb :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem prvně zkoušela různé alternativy a až kdyby to nepomohlo, tak jsem měla v plánu zajít k doktorce. O křemíku jsem taky slyšela, dokonce se vyrábí i čaj s křemíkem a uvažuju o něm :) Jinak díky za tip s B-komplexem, o zkouškovém ho zkusím :)

      Vymazat
  8. Mě padají vlasy teďko na začátku jara, někdy i na podzim. Pomůže mi většinou Pangamin a na vlasy odvary z kopřivy, lopuchu, šalvěje, atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kopřivový čaj mám a už dlouho mám v plánu si v něm vymáchat vlasy, ale vždycky na to zapomenu :( Ten Pangamin vypadá skvěle, který přesně bereš? Nejspíš Vitalitu, že?

      Vymazat
  9. Tak to se těším na recenzi toho, co ti pomohlo. Alpecin jsem měla za poměrně dobrou značku, ale tenhle šamponek se jim asi moc nepovedl.

    OdpovědětVymazat
  10. Měla jsem ten s kofeinem a je úplně na prd :)) pak jsem vyzkoušela z lékárny další věc Capillan, celou sadu - šampon, balzám a vlasový aktivátor, je to o dost levnější a celkem se mi vlasy zlepšily, tolik nepadají a hlavně začaly hrozně rychle růst, což mi přestalo vyhovovat kvůli barvení odrostů, koho to baví barvit tak často :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně by zase rychlejší růst vlasů vyhovoval. Nedávno jsem totiž byla u kadeřnice a střih se jí zrovna moc nepovedl, takže než vlasy dorostou, čeká mě "culíkové" období :D

      Vymazat
  11. žádné takové tonikum nepoužívám a je fakt že s vlasy si moc starostí nedělám... tím myslím že nepoužívám masky, olejíčky ani spreje... většinou ani lak na vlasy... jediné co mi slouží je šampon a kondicionér... a taky je fakt že vlasy žehlím tak maximálně 1x za tři měsíce a fénuju jak mám čas... a možná i díky takovému (i když trochu flákavému přístupu) jsou moje vlasy dovolím si říct relativně zdravé a pevné... :) A nebo to budou prostě jen geny... Každopádně můj názor na taková tonika je hodně skeptický... Málo věřím v zázraky a téměř nikdy nespoléhám na reklamu výrobce nebo slibům na etiketě... A lékarnička chtěla asi udělat tržbu ^^ I když je zase fakt že každému sedne něco jiného...

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na tom podobně. Vlasy fénuju max. 2x do roka a nežehlím vůbec. Jen s tou péčí se snažím. Budu se modlit, aby v tom geny nebyly, nechci skončit plešatá :D

      Vymazat
  12. Tak to je škoda, že ti to za tolik peněz nepomohlo :( Mně vždycky více padají vlasy v takových těch přechodech ročních období. Ale teď na jaře to mám naštěstí zatím v pohodě. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ja mam nastastie zdrave vlasy cize taketo veci nemusim riesit ale z casu na cas stym ma problemy mamina. A viem, ze vtedy si kupuje Revalid a ten jej vyborne pomaha. Kupuje si myslim ze mesacne alebo trojmesacne balenie ( je to sice trocha drahsie), ale nikdy sa nestalo, ze by jej nezabral. A co sa tyka takychto vodiciek, isla stym normalne ku koznej ze jej padaju vlasy a ta jej predpisala nejaku vodicku stalo to asi 2eura, a malo to liter a tiez pomohlo:)
    http://biancaprincipessa.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám teď v plánu si pořídit trošku lepší vitamíny, tak jsem zvědavá na výsledek :)

      Vymazat
  14. Vlasy dvakrát za rok vždyky trochu padají, záleží na typu člověka, ale chce to vždycky zachovat klid a za peníze na tonikum si koupit čokoládu na nervy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi to napsala. Je fakt, že čokolád by za to byla kupa... mňam :)

      Vymazat
  15. S padanim vlasu je to tezke....znam z vlastni zkusenosti.
    Jedine co Ti poradim a co by teoreticky melo fungovat z hlediska medicinske logiky......kup si v lekarne Biosil.Zadne kury a sampony podle me nefunguji.
    Stoji asi 50 Kc.Ja ho pouzivam a je to asi jedine co mi funguje a je za rozumnou cenu.

    www.chicsicily.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mám v plánu vyzkoušet GS Eladen, ten je prý výborný. A pak se asi vzhledem k ceně zase vrátím k Biosilu. Díky za tip :)

      Vymazat
  16. ajééje...mě zrovna ségra říkala o nějakým toniku, aby mi líp a snad rychleji rostly vlasy, protože mám neskutečný hlemýždě...ale teď na to budu koukat určitě skepticky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak třeba na Bioaquanol jsem slyšela jenom samou chválu a ten si plánuju pořídit :)

      Vymazat
  17. na posílení vlasů používám BIOSIL
    a jsem spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Toto tonikum som ešte nemala a som rada že i zverejnila túto recenziu. Na vlasy si chystám kúpiť nejaké ale toto to určite nebude:) A asi si skôr kúpim nejakú tú čokoládu ako napísala STEPANKA:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky to tak vidím... ale teď jsem si koupila Bioaquanol U, ten je hodně chválený :)

      Vymazat
  19. Mně vypadávají vlasy hrozně moc. Bohužel vlastní vinou.
    Nicméně proto se těším na tvůj článek o tom, co ti pomohlo :D Prosím co nejdřív, než budu úplně plešatá :D

    OdpovědětVymazat
  20. Už se těším až napíšeš, co ti pomohlo. S vypadááním vlasů mám totiž taky problém a ráda bych se dozvěděla, co na něj zabírá ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. ja používam biosil vitamíny, bioaquanol U vodičku a ešte dixi na vlasy tonikum:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...